TIPS PÅ GLUTENFRI OG DIGG FROKOST!

annonse i samarbeid med Synnøve Finden

Etter at jeg fikk diagnotisert cøliaki tidligere i år har det vært mye frem og tilbake på hva jeg kan spise. Jørgen spør meg fortsatt om matvarer, og det hender han handler med middag hjem og glemmer at jeg ikke skal ha det ene og det andre. Men sånn har det altså blitt, og det er bare å tilrette seg det og leve med det. Tenker at jeg tross alt har vært heldig som har fått en diagnose, for det er det ikke alle som får.

Som dere ser under har jeg vært gjennom litt i sommer med denne magen, men nå har den heldigvis roet seg betraktelig, og jeg føler jeg er meg selv igjen.

Slik så jeg ut stort sett i hele sommer før jeg slutten med gluten. Det var som sagt etter at jeg hadde vært hos legen. Det er ingen vits å kutte gluten før en diagnose er satt, til info.

GLUTENFRITT KOSTHOLD – ikke så vanskelig

Det er en ny verden dette med å handle glutenfri mat, men samtidig føler jeg at det går veldig bra ettersom utvalget er såpass greit. Det er jo fortsatt mye jeg kan spise så verden går ikke under av den grunn. Savner Hvetebakst da, men jeg skal nok lure frem en god oppskrift eller ti i løpet av høsten.

Jeg er alltid på jakt etter sunne, gode og smaksfulle alternativer, og derfor er jeg også veldig glad for at Synnøve Finden nå har kommet med både glutenfritt knekkebrød og granola som jeg digger å toppe både smoothie og yoghurt med. Knekkebrødet heter GROVKRISP og inneholder havre, linfrø og solsikkekjerner. En stor favoritt, og det funker som en rask frokost, på matpakka eller til kveldsmat. Jeg elsker den sprø konsistensen sammen med masse godt pålegg, og smaken er skikkelig yum.

Jeg har lett etter en glutenfri granola, og ettersom jeg elsker bringebær var den fra Synnøve Finden med bringebær og solsikkekjerner en stor suksess. Granola er ovnsbakt müsli som bakes i ovnen sammen med både glutenfri havre, solsikkeolje og kokos. Etter at de er sprø blandes det inn puffet bokhvete og solsikkekjerner som har en litt nøtteaktig smak. På slutten røres det inn tørkede biter med bringebær som absolutt er med på å gi det hele en frisk og deilig smak. Denne anbefales for både de med cøliaki men også selvsagt for de som tåler gluten. Kjempe god på smak og kan brukes til det meste.

Her har du et par gode frokosttips og et lite mellommåltid | helt glutenfritt

FROKOSTTIPS 1 – HAVREGRØT MED KANEL, GRANOLA OG HJEMMELAGET MANDELSMØR

 

FROKOSTTIPS 2 – SYNNØVE FINDEN GROVKRISP KNEKKEBRØD MED AVOKADO OG KOKT SKINKE

 

MELLOMMÅLTID – SYNNØVE FINDEN GRESK YOGHURT MED GRANOLA

Så her er det masse gode tips for hele familien, enten du har cøliaki, glutenintoleranse eller ikke noe allergener i det hele tatt. Smaker godt, mye variasjon, sunt og godt og ikke minst godt for magen min!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer