BLI EN BEDRE LØPER MED INTERVALLER

Intervalltrening kan være beinhardt, men du må også tenke på at det funker! Hadde det ikke vært for kneskaden jeg pådro meg for noen uker siden hadde jeg fortsatt med 2 høyintensive økter i uken. Jeg får heller inspirere dere til nye løpeøkter så dere kan fortsette å løpe. Et lite tips kan nemlig være å variere intervallene dine slik at du ikke løper de samme øktene uke etter uke. Det er viktig å utfordre seg selv slik at man ikke stagnerer. I tillegg er variasjon med på å skape masse treningsglede og mestring.

Har du enda ikke meldt deg inn i min gratis løpegruppe på Facebook anbefaler jeg deg å gjøre det om du vil begynne å løpe, finne løpegleden eller liker å løpe. Den heter Treningsfrue Løpegruppe.

Intervaller for nybegynnere?

Du kan løpe intervaller selv om du er nybegynner, men jeg hadde kanskje ikke hatt intervaller på de aller første løpeturene. Start å gå på mølla, utfordre deg selv med litt stigning og forsøk å venne kroppen til treningen. Deretter kan du etter en stund begynne å teste ut noen små drag hvor du f.eks løper 7-8×60 sek. Bare ikke start for hardt ut. Kroppen må tilpasse seg treningen din slik at du ikke begynner intervallkarrieren din med masse skader.

UKAS INTERVALL??

Oppvarming | viktig for å unngå skader

Er du en av de som dropper å varme opp før du løper? Jeg forsøker alltid å varme godt opp før en løpeøkt, og spesielt om det er på mølla med rask hastighet. Løper jeg ute kan oppvarmingen være rask gange og rolig jogg før selve løpeturen, men sørg i hvert fall for at kroppen er god og varm før du drar på. Gjerne 10-15 minutter i forkant.

Hoveddel
  • 7 min/6 min/5 min/4 min/3 min/2 min
  • pausene varierer ettersom dragene blir kortere. (4/3/2,5/2/1,5 og 1 min)
  • 2 % stigning
  • farten skal økes underveis
Slik gjør du:

Denne tror jeg kan være både morsom, motiverende og utfordrende, og her starter du med å løpe 7 min etterfulgt av en aktiv pause på 4 min. Deretter løper du 6 min etterfulgt av en aktiv pause på 3 min. Deretter 5 min etterfulgt av pause på 2,5 min osv. Slik fortsetter du til du har løpt siste intervallen på 2 min.

Her er tanken at du skal øke farten underveis slik at du hele tiden utfordrer deg på hastighet og puls. Sørg for å finne en fart du kan klare, men forsøk å teste litt grenser og kjør på. Det skal være hardt.

Avslutning

Avslutt med å gå rolig de siste 5-10 minuttene.

Følg meg gjerne på SNAPCHATTreningsfrue og YouTube HER. Ha en fantastisk dag alle sammen!

Fikk du ikke med deg siste episode av GARASJEDUELLEN anbefaler jeg deg å se den her:

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer