KICKSTART ÅRET MED INTERVALLER | OGSÅ FOR NYBEGYNNERE

Vi er godt i gang med det nye året, og jeg er så støl i kroppen etter et par styrkeøkter de siste dagene. Du vet følelsen av såre muskler bare du skal sette deg på do? Haha, men til gjengjeld tenker jeg at kroppen har fått brukt seg og jeg gleder meg til masse styrke og intervaller i tiden fremover. For nå må denne jenta løpe om jeg skal holde meg i rute til både Team Treningsfrue, hinderløp og mye annet gøy!

Dagens intervall kan også nybegynnere løpe, men husk også at det er viktig å ikke starte for hardt ut. Jeg vet det kan være vanskelig å holde igjen med alle nyttårsforsetter og motivasjon, men sørg for å gjøre kroppen din en tjeneste ved å tilpasse og øke belastningen gradvis om du ikke har så mye grunnlag.

Du kan løpe denne så fort du vil, og grunnen til at jeg har skrevet at det også er for nybegynnere er fordi den kan løpes i akkurat det tempoet du selv ønsker. Strengt tatt kan denne gjøres mye enklere ved å f.eks gå fort i 40 sek, gå rolig i 20 osv.

Oppvarming

Denne er fin å løpe ute, men du kan selvsagt også løpe denne inne på mølla om du heller foretrekker det. Start med å løpe/gå rolig i 5-10 minutter før du tar et par drag på 40/20 sek som det er litt fart på. Det vil si at du løper i 40 sekunder, går i 20 sekunder to ganger.

Hoveddel

  • 40/20 sek x 5
  • dette skal gjøres 5 ganger, altså totalt 25 minutter + aktiv hvile
  • 2 min aktiv hvile mellom hvert 5. minutt
  • dette skal være en intervall med høy hastighet. Er du nybegynner må du starte litt rolig og kjenne etter hva som skal til før du blir sliten. Start heller litt forsiktig og øk underveis om du kjenner du har mer å gå på.

Avslutning

Avslutt økten med rolig jogg, lett gange før du er done!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer