Veien til et glutenfritt kosthold

annonse i samarbeid med Synnøve Finden

Som noen av dere kanskje husker gikk jeg gjennom en ganske kjip periode i sommer med mye oppblåst mage, inflammasjon, ustabil fordøyelse og kvalme. En periode av livet jeg helst ikke vil opplever igjen, for det slo meg totalt ut. I lang tid. Slike perioder får en til å sette pris på når kroppen er frisk og rask, og nå har jeg det endelig bra igjen.

Bildene under viser litt om hvordan jeg hadde det, og slik var jeg i 2-3 kjipe måneder. Det tok litt tid før kroppen stabiliserte seg, og det føltes som om hele kroppen og immunforsvaret var i opprør konstant.

Nå som jeg har funnet ut at jeg hadde cøliaki har jeg endret kosten deretter, og jeg føler meg mer i balanse med kropp, mage og kosthold. Det å plutselig måtte endre på kostholdet krever litt innsats, og jeg husker jeg kunne gråte av å se de andre spise både brød, pasta og boller. Men, det går over, og nå som kroppen er glad igjen smiler jeg også❤️

Jeg har innsett at jeg er glad ikke dette dukket opp for 10 år siden, for utvalget og muligheten for å spise glutenfritt er så mye bedre nå enn før. Det er i hvert fall det jeg har hørt av andre. Så sånn sett skal jeg på ingen måte klage og syte, for det går jo bra.

Jeg har testet ulike glutenfrie produkter det siste halvåret, og jeg har lagt min elsk på Synnøve Finden sine glutenfrie produkter. Kanskje spesielt det glutenfrie knekkebrødet som smaker som helt vanlig knekkebrød. I tillegg metter det utrolig godt. Resten av familien spiser også disse, for du må på ingen måte ha glutenintoleranse eller cøliaki for å spise noe glutenfritt innimellom.

Synnøve Finden har produsert en rekke produkter som passer oss veldig godt, både glutenfrie men også produkter som proteinrik gulost, kaldpresset juicer (barnas favoritt er eple), granola (glutenfritt og vanlig) i tillegg til både ost og smøreost som er vegansk. Utvalget er stort, og produktene er både innbydende, smaksfulle og næringsrike.

ÅRETS DIGGESTE KONKURRANSE?? VINN KR. 20.000,- 

Etter all julematen er det utrolig godt å komme inn i gode rutiner hva kommer til trening, men også kostholdet. For det skal ikke så mye til for å gjøre maten litt ekstra fresh, smakfull og næringsrik. Selv er jeg veldig glad i det enkle, som da betyr havregrøt og knekkebrød til frokost. Du kan enkelt pimpe opp grøten ved å tilføre både usaltet nøtter, granola, kanel og litt honning. Eller hva med et knekkebrød eller to med egg og kaviar? (Min favoritt som også inneholder en mengde fantastiske næringsstoffer)

Ellers er jeg veldig glad i smoothie slik at vi også får spist opp brune bananer, frukt, grønnsaker og juice. Masse vitaminer og næringsstoffer, og det er en enkel måte å i barna masse gode saker på!

Derfor passer det godt å nevne Synnøve Finden sin konkurranse hvor de ønsker å inspirere DEG til å lage digg og sunn mat. Ved å følge @synnove.finden på Instagram og delta i konkurransen #DIGGOGSUNT er du med i trekningen av kr. 20.000,-. Det kaller jeg tidenes premie!

Du kan vinne ved å dele ditt beste Synnøve inspirasjonsbilde på Instagram med #diggogsunt. Konkurransen gjelder til og med 01.03.20 og gjelder bare for personer over 16 år.

Les mer om konkurransen HER.

Ser det ikke skikkelige yum ut??

Her har du tips på både frokost, lunsj og kveldsmat, og som du ser har jeg toppet havregrøten med både kanel, usaltet cashewnøtter og glutenfri granola. Skikkelig godt. Har du lyst på noe søtt i grøten anbefaler jeg honning som smelter på toppen!

Kort om produktene:

Synnøve glutenfrie Granola er basert på havre blandet med smakfulle solsikkefrø, bokhvete og bringebær. Granolaen bakes i eplejuice, noe som gjør at den får en søt og god smak uten at de tilsetter sukker. Kommer i kjempe praktiske forpakninger som enkelt kan åpnes og lukkes.

Synnøve glutenfri Grovkrisp er knekkebrød bakt på havre og mais. Proppulle av næringsrike lin- og sesamfrø og solsikkekjerner. Rikt på fiber som er en kilde til protein. Praktiske forpakninger som enkelt kan åpnes og lukkes.

Synnøve Lett Gulost er magre, milde og smaksrik guloster som har blitt barnas favoritt. Osten er ypperlig både på pizza og brødskiva, men er også fin å ha i pastaretter, paier, supper og sauser. For ikke å snakke om matpakken til gutta.

Rå kaldpresset juice er perfekt til frokost, i en smoothie eller til kveldsmaten. Denne har en mer intens smak og har et høyere næringsinnhold enn annen, varmebehandlet juice. Kaldpress er en skånsom metode å lage appelsinjuice på, og er det nærmeste du kommer til å presse frukten selv. Appelsinjuicen inneholder faktisk 30% mer C-vitamin enn varmebehandlet juice. Et godt tegn på at juicen er kaldpresset, er at juicen skiller seg i flasken.

Anbefaler dere å teste disse produktene om du ønsker enkle hverdagsmåltider som er raskt å lage, næringsrikt og smaksfulle. Du kan gjøre det enkelt, men også veldig innbydende om du skulle få en gjest eller to på lunsj!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer