2 RASKE OG SUNNE MIDDAGER!

Det går litt i ett om dagen, og er det noe jeg vet så er det at jeg bruker uendelig av tid på å finne ut hva vi skal ha til middag. Spesielt etter at jeg fikk påvist cøliaki i fjor og må tilpasse meg litt mer enn vanlig. Men i verste fall koker jeg opp litt ris, glutenfri pasta eller steker litt poteter slik at jeg så blir mett. her kommer to familievennlig middager dere kan teste ut, og for dere med glutenintolleranse eller cøliaki er det bare å bytte ut med:

SØTPOTETSUPPE MED BLOMKÅL OG GULRØTTER 

Oppskrift på søtpotetsuppe med blomkål & gulrøtter

Ingredienser

 • 500 g søtpotet
 • 100 g gulrøtter
 • 200 g blomkål
 • 1 fedd hvitløk
 • 2 cm revet fersk ingefær
 • 2 ts rød curry paste
 • 5 dl grønnsaksbuljong
 • 1 boks kokosmelk

Slik gjør du

Start med å varme opp boksen med kokosmelk før du tilsetter hvitløk, ingefær og curry paste. La dette småkoke og blandes godt før du tilsetter søtpotet, gulrøtter og blomkål i små biter. Deretter tilsetter du også grønnsaksbuljong. La dette småkoke i 30 minutter og smak til med salt og pepper. Kjør suppen i en blender eventuelt bruk en stavmikser for å gjøre det til en jevn og fin suppe. (OBS; vær forsiktig ettersom suppen er veldig varm) Om du ønsker at den skal ha litt klumper passer du bare på å ikke mikse den for mye. Server gjerne med rundstykker eller grov brød. (glutenfritt for min del så jeg bruker å ha proteinrundstykkene klare i fryseren. Oppskrift HER)

ALT I ETT GRYTE MED KJØTTBOLLER OG PASTA (Glutenfri for min del)

Alt i ett gryte med deilige kjøttboller og pasta

Ingredienser

oppskrift til ca 4-5 personer

 • ca. 500-600g kjøttboller
 • 200g pastaskruer, fullkorn (ev t glutenfri for min del)
 • 3 gulrøtter, i små terninger
 • 1 rødløk, grovhakket
 • 150g fersk spinat
 • 1 brokkoli, evt blomkål
 • 8 dl kyllingbuljong
 • 300g creme freshe
 • 150g ost, raspet
 • salt, pepper, sitronpepper

Slik gjør du:

Start med å ha buljong og og creme freshe i kasserollen. Rør ut og fyll på med pasta, gulrøtter, rødløk og spinat. La det småkoke under lokk i ca 12 minutter. Deretter tilsetter du kjøttboller, brokkoli og ost. La dette småkoke i 10 minutter for deretter å tilsette salt, pepper og sitronpepper. Evt bruk gjerne litt fersk basilikum om du har. (Sørg for at kjøttbollene er dekket under væsken i kasserollen, om ikke må du tilsette litt mer. Evt klem de godt ned uten å ødelegge de.)

Takk for super oppskrift Linda Stuhaug!

For mer inspirasjon følg gjerne YouTube her og Facebook siden min her og Snapchat: Treningsfrue

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer