FORSLAG PÅ 5 MIDDAGER DENNE UKEN!

Det er mandag, og i dag hadde jeg en real blåmandag for å si det mildt. Satt klokka på 04.50 for å være på en CrossFit time i Asker klokka 06.30 og hata livet bittelitt. Men, det er en god følelse å få unna masse jobb og trening før dagen er over, og nå er jeg i hvert fall i rute til alt som skulle gjøres i dag. Skal bli i Asker til i kveld, så i dag er det Jørgen som må trå til med både middag, lekser og aktiviteter♥

Satt og tenkte litt på hva slags innlegg jeg skulle lage i dag, og ettersom flere av dere etterspør mere mat lager jeg like greit et innlegg på forslag til middager dere kan ha mandag til fredag denne uken. Er det noe som avlaster meg for mye stress så er det om middagene er planlagt gjerne en uke i forveien. Det kan være vanskelig å finne opp kruttet hver uke så her kommer noen middager jeg håper dere liker:

MANDAG

Torsk i tomatsaus

Ingredienser:

(3–4 porsjoner)

 • 700 g fersk torskefilet
 • 1 ts salt
 • saften av ½ lime
 • 1 pakke bacon, i terninger
 • 10–12 poteter
 • salt
 • sitronpepper
 • fersk oregano

Tomatsaus:

 • 500 g hermetiserte tomater, grovhakket med basilikum
 • 1 fedd hvitløk
 • 1 sjalottløk
 • 1 gulrot
 • ½ paprika
 • ½ ts salt
 • ½ ts sitronpepper
 • en neve fersk oregano
 • 2 ss rapsolje

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 210 °C før du begynner å tilberede fisken og det andre tilbehøret.
Finkutt sjalottløk og hvitløk i små biter og stek på middels varme sammen med litt olje eller smør. Skjær gulerot og paprika i små biter og tilsett dette i pannen sammen med løk og hvitløk. Deretter tilsetter du de hermetiserte tomatene sammen med litt oregano. Gi dette et oppkok og la det putre noen minutter før du tilsetter litt salt og sitronpepper.
Salt så fisken og legg den i formen med tomatsausen i bunn. Press limesaften over og dekk formen med aluminiumsfolie. Stekes midt i ovnen i 20–25 minutter.
Server med ris, couscous eller en god salat.

TIRSDAG

Spaghetti & kjøttsaus

Ingredienser:

 • 1 pk karbonadedeig
 • 1 pk røde linser
 • 1/2 løk
 • 3 fedd hvitløk
 • 2 gulrøtter
 • 2 bokser hermetiserte tomater (gjerne med basilikum)
 • 3 ss tomatpuré
 • 1 pose kjøttsaus (kan sløyfes)
 • pasta (glutenfritt eller vanlig)
 • salt, pepper og paprikakrydder

Slik gjør du:

Kutt opp løk og hvitløk og fres på middels varme i smør til løken blir gyllen. Tilsett så karbonadedeigen og la denne steke til den blir brun. Tilsett kjøttsausposen og bland dette inn før du tilsetter tomatpuré. La dette surre i noen minutter før du tilsetter hermetiserte tomater. Småkok i 5-10 min før du tilsetter småhakket gulrøtter og 1 pk røde linser. (Skyll disse godt før bruk) Krydre med salt, pepper og litt paprikakrydder før du lar dette småkoke litt til.

Kok opp pasta og server gjerne med revet parmesan på toppen!

ONSDAG

Kylling med bacon og stekt sopp

Ingredienser:

 • kyllingfilet, ønsket antall
 • 1 pk bacon
 • asparges
 • jasminris
 • kesam
 • philadelphia smøreost
 • sitronpepper og salt
 • sopp
 • smør til steking

Slik gjør du:

Start med å sette på risen og sett på ovnen. Deretter renser du kyllingfilet, surrer baconskiver rundt og krydrer med salt og sitronpepper før du freser de raskt på begge sider med smør i stekepanna. Deretter legger du kyllingfiletene i en form og setter de i ovnen på 220 grader i ca 10-15 minutter. Mens kyllingen gjør seg selv begynner du med asparges og sopp. Sett på vant til asparges, kutt soppen i skiver og stek soppen i smør, sitronpepper og salt. Legg aspargesen i det kokende vannet og la den trekke i ca 30 sek. Server gjerne med kesam og litt lime.

TORSDAG

Kremet blomkålsuppe

ca 8 porsjoner

Ingredienser:

 • 2 blomkålhoder, ca 1100g
 • 3 poteter, i biter
 • 1 gul løk, hakket
 • 8-9 dl kyllingkraft eller kyllingbuljong
 • 5 dl melk
 • 100 g crème fraîche eller rømme
 • salt & pepper
 • kajennepepper

Topping

 • 200 g chorizo, kuttet i små biter
 • 1-2 ss olivenolje
 • fersk gressløk

On the side; hjemmelagde rundstykker tatt opp fra fryseren, oppskrift her

Slik gjør du:

Kutt blomkålen i biter og skyll den godt. Skrell potetene og kutt de opp i små biter. Deretter starter du med å steke løken i olje/smør til den blir gyllen og blank. Tilsett hvitløk og la dette surre i ca. 1 min før du tilsetter potet og blomkål. La dette surre i 1-2 minutter før du tilsetter kyllingkraft og melk. La dette få et oppkok og la det småkoke frem til blomkål og potet er møre. Dette kokte i rundt 20 minutter, men vil selvsagt variere med tanke på størrelse på bitene. Første gang jeg testet stavmikser og ikke blender da jeg trodde en stavmikser ville ødelegge gryta mi. Men det gikk kjempe fint, og suppen endte opp med å få en utrolig kremete og nydelig konsistens. Etter å ha brukt stavmikseren godt tilsetter du crème fraîche og kjører stavmikseren en gang til. Krydre med salt, pepper og kajennepepper før du kjører en siste runde med stavmikseren.

Stek så chorizo bitene i en panne og strø over med gressløk før servering. Ekstra godt å servere suppen med hjemmelagde rundstykker, men rekker du ikke det er det bare å slenge på et par rista brødskiver. Kjempe godt det også!

Må bare takke Trines Matblogg for denne fantastisk oppskriften! Har laget denne mange ganger!

FREDAG

Tacowraps à la Jørgen

Ingredienser:

ca 4-5 personer

 • Tortillalefser, store (evt glutenfrie)
 • 800 g kalkunfilet
 • 1 pose tacokrydder
 • 1 løk, gul
 • 2 fedd hvitløk
 • 1 stor paprika, rød
 • 5 tomater
 • 200 g revet ost
 • 1/2 dl matfløte
 • 1/2 dl vann

Slik gjør du:

Start med å skjære opp kalkunfilet i små terninger og stek på middels varme. Fjern kalkunen fra panna og stek løk og hvitløk til løken blir blank. Finhakk paprika og tomat, og bland dette med tacokrydder og vann i en bolle. Bland dette inn med kalkun, løk og hvitløk og rør godt. Gi det et lite oppkok før du tilsetter litt fløte for å få blandingen litt mer kremete. La gjerne panna stå å putre en stund.

Fyll en og en tortillas med blandingen, strø over revet ost og rull de sammen. Legg de tett i tett på et stekebrett med bakepapir og smør litt tacosaus + revet ost på toppen. Stekes på 200 grader over/under varme i ca 10 minutter.

Da håper jeg dere tester noen av oppskriftene. Ønsker dere en nydelig dag og en fin start på uka!

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer