MOTBAKKEINTERVALLER DU MÅ TESTE UT!

I dag fikk jeg mannet meg opp til en motbakkeintervall, og jeg må bare si at jeg er bitte litt stolt av meg selv for å klare å pushe meg så mye som jeg gjorde. Ikke ofte jeg ser den røde sona på pulsklokka, men i dag kom jeg meg jammen helt opp i sone 5! Mye sitter i hodet, og jeg har mye å lære av å bruke hodet riktig. Som oftest er jeg god på å «safe» økta, men da får jeg jo ikke pusha meg så mye jeg ønsker. Dagens økt var både morsom, hard og motiverende, og det er helt utrolig hvor fort en 4×4 min intervall går når man deler den opp slik jeg gjorde. Håper du kjører den!

Har du enda ikke meldt deg inn i min gratis løpegruppe på Facebook anbefaler jeg deg å gjøre det om du vil begynne å løpe, finne løpegleden eller liker å løpe. Den heter Treningsfrue Løpegruppe.

Oppvarming

I dag løp jeg mer enn jeg pleier slik at kroppen ble skikkelig varm, og jeg tror jeg holdt på i hele 15 min før start. Startet rolig, økte tempo og kjørte et par harde drag på slutten for å bli skikkelig varm.

Hoveddel

  • Intervaller: 4×4 fordelt slik; 45/15 sek pr drag x 4
  • Pause: 1,5 min aktiv hvile mellom hvert 4 minutt
  • Stigning 4%
  • Hastighet: 12 + 12,5 + 13 + 13,5 km/h
  • Intensitet: Høy

Slik gjør du:

Denne likte jeg, og det at jeg økte for hvert drag hadde jeg aldri trodd jeg skulle klare. Sett mølla på den ønskelige stigningen (jeg satt den på 4%) og løp 45 sek for deretter å ta 15 sek pause. Dette skal du gjøre 4 ganger før du tar 1,5 min aktiv hvile. (=gå/småløpe på mølla) Dette gjentar du 4 ganger, totalt 4×4 min + pause.

Avslutning

Avslutt med 10 minutters rolig jogg/rask gange før du er ferdig.

Camilla♥

Følg meg gjerne på Facebook her og YouTube her.

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer