GLUTENFRIE PANNEKAKER

I går testet jeg ut glutenfrie pannekaker, og jammen ble de ikke er aldri så liten matopplevelse. Jeg kjøpte et produkt på helsekost, men resten er ting jeg allerede hadde i skapet. Det er jo ønskelig å lage mat som er enkelt å lage, som inneholder ingredienser man kanskje har fra før og som ikke minst smaker godt. Liker du ikke å bruke mandelmel kan du f.eks bruke lys glutenfri melblanding istedenfor. Det skal jeg teste neste gang, for jeg tror faktisk det blir enda bedre!

Oppskriften ble kjempe bra, og ikke så verst for å være glutenfritt altså. Fyll pannekakene opp med kesam og syltetøy så har du en deilig lunsj. Håper du tester den ut!

 

GLUTENFRIE PANNEKAKER

Ingredienser

 • 5 egg
 • 60 g mandelmel, evt. glutenfri lys melblanding
 • 2 ts Agar-Agar
 • 2 ts honning
 • 1 ts vanilje ekstrakt
 • 1/4 ts salt
 • evt ett kardemomme
 • 1/2 dl melk, kan sløyfes (bruk evt litt vann om røra er for tykk)

Agar-Agar er en glutenfri stivelse kjøpt på helsekost. Det er en vegetabilsk erstatning for tradisjonell gelatin. Pulveret er et rent naturprodukt, sveller i kaldt vann og er løselig i kokende vann.

Slik gjør du:

Bland alt i en bolle og visp røra godt sammen. Jeg lot min stå en time i kjøleskapet så hadde behov for litt melk før steking. Stek de på middels varme, gjerne litt smør i stekepanna (pleier å tørke smøret bort med papir før jeg steker så det ikke blir for mye smør). Sørg for å ikke steke de for mye ettersom de da kan bli litt tørre. Server med kesam, syltetøy og eventuelle friske bær!

Enjoy!

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer