VERDENS BESTE GLUTENFRIE LASAGNE!

Vi gjør alltid litt ekstra ut av sønsdagsmiddagen, og i går hadde jeg kjøpt inn til lasagne. Litt spent på oppskriften ettersom jeg skulle teste å lage alt fra bunnen av glutenfritt. Har tidligere kjøpt den ferdig boksen fra Toro, men hjemmelaget er jo så mye bedre. Og gjett hva?? Barna og til og med Jørgen smakte ikke forskjell!!!! Oppskrift kommer her!

Oppskrift på verdens beste GLUTENFRIE lasagne

Ingredienser:

 • 800 g karbonadedeig
 • 2 ss olivenolje
 • 3 fedd hvitløk, store
 • 1/2 løk, gul
 • 3 ts tørket oregano
 • 2 bokser knuste hermetiske tomater med basilikum
 • 1 dl vann
 • 1/2 ts salt
 • nykvernet pepper
 • 1 1/2 ts spisskummen

Ostesausen:

 • 50 g smør
 • 40 g glutenfritt lyst mel (evt vanlig hvetemel om du tåler gluten)
 • 7 dl melk
 • 1 ts salt
 • nykvernet pepper
 • 250 g hvitost, revet
 • 6 lasagneplater, glutenfrie
 • salat til servering
 • Glutenfrie rundstykker, evt proteinrundstykker til servering

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 220 grader, over/undervarme. Brun karbonadedeigen i en stekepanne sammen med olivenoljen. Finhakk hvitløken og løken. Deretter steker du dette sammen før du legger i karbonadedeigen og oregano. La det surre sammen i et par minutter. Tilsett så resten av ingrediensene til sausen, kok opp og la det småkoke i 10 minutter. (evt gjerne lengre)

Smelt smøret på middels varme i en kasserolle og rør inn det glutenfrie melet. Kok opp melken separat og tilsett 1 dl av gangen i smør og melblandingen. Slik unngår du klumper. Rør eller visp til alle klumper er borte. Etter at melken er rørt inn tilsetter du salt og pepper for deretter å la sausen småkoke i ca 8 minutter slik at melsmaken blir borte.

Riv opp gulosten og tilsett ca. 1/3 av den i sausen. (Resten bruker du til toppen av lasagnen) Fordel 1/3 av kjøttsausen i bunnen av formen. Deretter tar du 1/3 av ostesausen over før et lag med pastaplater. Etter 3 runder med kjøtt- og ostesaus og 2 med pastaplater setter du formen inn i ovnen. Stek i 15 min før du strør over osten og steker den i nye 15 min. La den hvile 5 minutter før servering!

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer