GLUTENFRIE RUNDSTYKKER

Etter en lang periode med lite bakeglede ser det nå ut som jeg har funnet litt mer glede på kjøkkenet igjen. Jeg må ærlig innrømme at jeg har feilet mye, kastet en del mislykka bakst og rivd meg i håret. Men jeg fortsetter å prøve meg på glutenfri mat, og gårsdagens rundstykker ble kjempe gode. Luftige, fri for både gluten og laktose.

Oppskrift på glutenfrie rundstykker

ca. 12-13 stk

 • 50 g gjær (evt 1 pose tørrgjær)
 • 5 dl lunkent vann
 • 1-2 ts sukker
 • 1 dl olje
 • 1 ts salt
 • 10 dl lys glutenfri melblanding (evt grov melblanding)
 • en neve solsikkekjerner, sesamfrø, linfrø (kan sløyfes)
 • 1 dl glutenfri havregryn
 • 1 ts fiber husk (glutenfri)
Slik gjør du:

Ha alt det tørre i en bolle og tilsett vann til slutt. Bruk kjøkkenmaskinen og la den gå på lav hastighet i ca. 8-10 minutter før du setter den til heving med et handkle over. (evt plast) La deigen heve i ca. 30 min før du begynner. Deigen var klissete så jeg brukte kun en skje og la deigen i store muffinsformer før jeg satt de i stekeovnen.

Pensle med vann eller egg og stek de på 200 grader, over og under varme, midt i ovnen i ca 12-13 min. Server med godt pålegg!

For mer inspirasjon følg gjerne YouTube her og Facebook siden min her og Snapchat: Treningsfrue

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer