UKAS INNTERVALLER OG VALPETÅKA

Det har vært enn fantastisk uke på mange måter, og jeg gleder meg masse til å ta med Snatchy på løpetur. Enn så lenge må vi vente til hun blir en del større, men mosjon skal hun få i mange år fremover. Tror hun blir fast inventar på de daglige løpeturene til Jørgen også etterhvert. Stakkars hund, hun må virkelig ut i all slags vær…haha 🙂

Jeg har hatt noen våkenetter den siste uken, men ettersom valpen vår gradvis tilpasser seg sitt nye hjem er det nok ikke lenge til vi kan flytte inn i egen seng. Jeg skal skrive mer om rasen, hvorfor valget endte opp på en Rhodesian Ridgeback og hvordan den første uka har vært. Det er mange som har fulgt oss i denne valpetiden så det er veldig hyggelig!

Selv har jeg ikke fått løpt denne uken, men det skal jeg ta igjen neste uke. Håper du løper for meg, og at du klarer å la deg motivere til en deilig intervall ute!

Har du enda ikke meldt deg inn i min gratis løpegruppe på Facebook anbefaler jeg deg å gjøre det om du vil begynne å løpe, finne løpegleden eller liker å løpe. Den heter Treningsfrue Løpegruppe. Evt. kan du legge deg til i løpegruppen min på STRAVA, den heter Kom i gang med Camilla.

UKAS INTERVALLER

Oppvarming er viktig for å unngå skader

Det er alltid viktig med en god oppvarming før en intervall. Først og fremst for å forebygge skader, men kroppen kjennes også mer frisk og energisk ut når den er god og varm. Spesielt på intervaller hvor du skal presse deg litt ekstra.  Jeg bruker rundt 10-15 minutter på en god oppvarming, enten i form av øvelser og løping eller kun løping. Avslutter gjerne med et par drag i den hastigheten du skal løpe før du begynner.

Hoveddel

  • 3, 5, 3, 5, 3 hvor 5 min løpes som 45/15 sek 
  • hastighet: høy
  • 2 min pause mellom hvert drag (aktiv hvile)

Slik gjør du:

Denne er både motiverende og utfordrende. Her skal du løpe i 3 min, pause i 2 min, løpe i 5 min (denne skal du dele opp i 45 sek løp og 15 sek hvile), deretter 2 min aktiv hvile. Så nye 3 min, 2 min aktiv hvile, nye 5 min (løpes som 45/15 sek) og til sist 3 min løp.

Forsøk å holde et høyt tempo gjennom hele økta, og la deg inspirere av å bryte ned 5 min dragene!

Avslutning

Avslutt med å gå rolig de siste 5-10 minuttene. Masse lykke til!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer