HUNDEN VÅR SNATCHY ER 11 UKER

Det har vært noen travle uker etter at vi fikk valp, og jeg har hengt litt bakpå med alt de siste ukene. Det er som å få små barn igjen, men vi nyter hvert sekund. Tenk at et så lite vesen kan gi så mye kjærlighet♥ Er så takknemlig for at vi gikk for valget av hund, og spesielt denne rasen.

Hvordan har det gått med allergien til Jørgen?

Mange har spurt meg hvordan det har gått med allergien til Jørgen etter at vi fikk hund. Han er jo allergisk, og var veldig skeptisk før vi hentet henne. Tok meg 12 år før jeg fikk overtalt han, men samtidig kunne ikke tidspunktet vært bedre. Barna er store, de respekterer når hun skal sove og er veldig flinke til å bidra med både tur, mat og masse kos.

Jørgen har vært allergisk siden han var tenårig, og for hans del sitter det i nesa. Blir tett, snørrete og går med en liten forkjølelse hele tiden. Det er i hvert fall slik han opplevde det når vi hadde hund de første årene etter at vi møttes. MEN, det har gått mye bedre enn forventet, og vi er veldig glade. Han kjenner selvsagt allergien litt, men ikke i nærheten av hva han trodde han skulle gjøre.

Det skal sies at Rhodesian Ridgeback ikke er en allergivennlig hund, men jeg tror det fungerer bedre for Jørgen ettersom Snatchy har hår og ikke et tykt lag med pels. Så jeg er veldig letta og glad. Det blir selvfølgelig litt allergimedisin på Jørgen, men jeg har hørt historier om hundeeiere som blir «immune» mot sine egne hunder. Så vi får krysse fingrene for at det skjer også her♥ Har dere erfaring med det?

Bestekompis. Pomeranian til søsteren min som nå er 9 mnd. De leker helt fantastisk fint sammen!
Her var hun bare 8 uker så dere ser hun har blitt stor den siste tiden!

Hvorfor Rhodesian Ridgeback?

Vi falt for rasen for lenge siden, og har snakket om det en god stund. Det er en stor hund, men en hund med mye personlighet. Mange som har hatt Ridge før mener de får personligheten til et menneske med mye egen egen vilje. Og det ser vi allerede nå, for hun er sta, egenrådig, vet hva hun vil og veldig trygg på seg selv (heldigvis). Regner det ute vil hun ikke ut. Og har hun funnet ut at hun vil hjem fra turen setter hun seg ned?? Men jeg er staere så jeg står der til hun gir seg. 1-0 til meg!

Hunden er en fantastisk familiehund, for selv om den er stor er den veldig rolig og avslappet. Kanskje litt mye til tider har jeg hørt. De har en veldig bra utholdenhet noe som passer oss midt i blinken! For det blir nok en del løpeturer og lange skiturer med denne jenta.

Det har tatt oss noen uker med å få henne til å sove til neste morgen, men nå sover hun gjennom de fleste nettene. Innimellom finner hun ut at hun vil opp 04.00 for å tisse, men hun sovner heldigvis raskt igjen. Ellers sover hun mye, spiser godt og er veldig glad i å ligge på fanget selv om hun begynner å bli stor. Vokser over 1 kg i uka, så nå tipper jeg hun er 12-13 kg. Vi fikk henne når hun var rundt 8 kg tror jeg så hun er ikke så liten lenger?

Rhodesian Ridgeback kommer opprinnelig fra Afrika, og de er lett å kjenne igjen på grunn av ridgen på ryggen. (…hår som går motsatt vei) Rasen ble til da kolonistene i Afrika trengte en hund som kunne tilfredsstille deres behov i det tøffe landskapet og klimaet de hadde slått seg ned i. De trengte en uredd, sterk og utholdende hund. Så vi får mye glede i denne jenta til både ski og løpeturer. Gleder oss ekstra mye til Norgesferien i sommer med henne i sekken! Hun er liten så kan ikke gå så altfor langt og bratt, men vi skal sørge for at hun får pauser og masse hvile. Blir bobilferie på oss i sommer så litt enklere å finne overnattingssteder og teltplasser. Hvordan vi gjør det med fjelltopper har vi ikke helt bestemt oss for enda, men passer hun i en sekk i slutten av juli får hun sove i den. Finnes det bæreseler til hund??

Vi nytert småbarnslivet på nytt, og det var e perfekt tid å få henne på. Ingen uhell inne på to uker, men vi har vært flinke med å ta henne med ut hver gang hun har sovet, spist og lekt. Så det går fremover!

Jeg skal bi flinkere til å oppdatere dere her inne også. Vært litt tøffe tak de siste ukene med lite søvn, mye jobb på CrossFit boksen og oppfølging av barn. Men jeg tenkte å poste litt mer mat og trening fremover. Så håper du vil følge med?

Se video fra første uka:)

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer