REISETIPS TIL NORGESFERIE | ØVRE ÅRDAL

Vi har feriert rundt på Vestlandet de siste 2 årene, og jeg kan vel si at det har vært de beste sommerferiene vi har hatt. Selv for gutta som har elsket alt fra teltlivet, bading i isvann og fjorder, kanoturer og toppturer. Her kommer sommerens første reisetips, nemlig Øvre Årdal og Vettisfossen. Kan anbefales på det sterkeste

 

Øvre Årdal

Sommerens første reisetips er til Øvre Årdal, nærmere bestemt Utladalen. Vi parkerte ved Hjelle (tror jeg det het), tok på oss sekkene for å gå til Vettisfossen for å telte. Etter ca 7 km kom vi til Vetti Gard hvor det var to veier til fossen. Vi tok feil vei (til venstre) og endte opp på nedsiden av fossen, men tar du til høyre vil du komme på toppen av fossen hvor du også kan telte. Nydelig utsikt og kan absolutt anbefales.

Ettersom vi kom på nedsiden (bare stein så ingen mulighet for å telte) måtte vi snu for å gå tilbake til Vetti Gard Turiststasjon. Her kan du sove over evt. telte i området. De serverer også noe å spise på Vetti Gard, så for vår del ble det kaffe og vaffel ettersom vi brukte primus og turmat som middag. (Faktisk noe av det beste gutta vet)

 

På veien tilbake til parkeringen fant vi en idyllisk plass på høyre side av stien som jeg i ettertid fikk beskjed om het Høljahølen. Her kastet vi klærne og badet alle mann. Kanskje noe av det mest idylliske, men kaldeste badet vi har gjort. Anbefales!

Håper dere liker tipsene – skal komme med flere i nærmeste fremtid!

Camilla

Se gjerne filmene fra vår Norgesferie i 2018 og 2019 her??

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer