UKAS INTERVALLER – kan løpes ute og inne!

Vet ikke helt hvor jeg skal begynne, men tror jeg kan begynne med sorry for at jeg glemte ukas intervaller forrige fredag. Helt krise, men den siste tiden har vært så hektisk at jeg rett og slett glemte den. Her kommer ukas intervaller og jeg håper du er klar for å løpe inn helgen med denne!

Har du enda ikke meldt deg inn i min gratis løpegruppe på Facebook anbefaler jeg deg å gjøre det om du vil begynne å løpe, finne løpegleden eller liker å løpe. Den heter Treningsfrue Løpegruppe. Evt. kan du legge deg til i løpegruppen min på STRAVA, den heter Kom i gang med Camilla.

UKAS INTERVALLER

Oppvarming er viktig for å unngå skader

Det er alltid viktig med en god oppvarming før en intervall. Først og fremst for å forebygge skader, men kroppen kjennes også mer frisk og energisk ut når den er god og varm. Spesielt på intervaller hvor du skal presse deg litt ekstra.  Jeg bruker rundt 10-15 minutter på en god oppvarming, enten i form av øvelser og løping eller kun løping. Avslutter gjerne med et par drag i den hastigheten du skal løpe før du begynner.

Hoveddel

  • 4×8 min (8 min=90/30 x 4)
  • samme hastighet på alle dragene
  • 2 min aktiv pause mellom hvert drag
  • 2% stigning om du løper på mølle

Slik gjør du:

Her skal du løpe 4 ganger (drag) på 8 minutter og du skal dele opp de 8 minuttene i 90/30 sek. Det vil si løpe i 90 sek, hvile i 30 sek, løpe i 90 sek og hvile i 30 sek. Dette skal du gjøre i 8 min, altså totalt 4 ganger med 90/30 sek før du tar 2 min aktiv hvile. Repeter 4 ganger så er du ferdig!

Avslutning

Avslutt med å gå rolig de siste 5-10 minuttene. Masse lykke til!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer