REISETIPS TIL NORGESFERIE | ROMSDALSEGGEN OG RAMPESTREKEN

Kan ikke si annet enn at dette var en skikkelig kremtopp. At gutta som da var 8 og 9 på det tidspunktet gikk denne turen med oss var skikkelig imponerende. Noe luftig på et par partier, men synes vi klarte oss veldig bra. Hit skal vi nok tilbake, men ikke i år.

Mange har spurt meg om Romsdalseggen er innafor med små barn, men her har jeg egentlig ingen fasit. Tror det er veldig individuelt i forhold til hva barnet ditt orker, tåler av høyder og klatring, men for gutta gikk det veldig fint.

Vi ankom Trollstigen Resort like utenfor Åndalsnes lørdag kveld etter en biltur fra Geiranger. Det å kjøre ned Trollstigen var en opplevelse i seg selv, og hytta vi hadde leid skapte noen fantastiske barndomsminner. Så enkelt, men allikevel hadde den alt vi trengte. Uten TV, men med wifi om du skulle trenge det.

Trollstigen Resort

Sov en natt der før vi pakket oss ut, sjekket ut og kjørte bort til Åndalsnes for å begi oss ut på Romsdalseggen og Rampestreken. Et lite tips her er å parkere på nedsiden ved Rampestreken for det er her du kommer ned fra fjellet. Parker der, gå bort til togstasjon og ta bussen derfra. Bussbillettene bestilte vi dagen i forveien, noe som kan være lurt. Kanskje spesielt i år ettersom jeg neppe tror du blir alene på denne toppen i år. Mye folk på bussen gjorde at vi kom akkurat med selv om vi hadde bestilt billetter.

Vår sekk var pakket med:

 • ullgenser
 • tynn ull
 • vindjakke
 • matpakker
 • solkrem
 • caps
 • gnagsårplaster
 • masse vannflasker (du har tilgang på vann fra bekken de første 3 km, etter det er du uten vann)
 • solbriller
 • kamera
 • turmat
 • varmt vann på termos
 • sitteunderlag
 • mobil + powerbank
 • kniv
 • førstehjelpsutstyr
 • pulverkaffe
 • tynn bukse
 • sjokolade
 • smågodt til gutta (turens gulrot)

Vi hadde ikke bruk for ullgenser eller jakke sommeren 2018, men pakk etter været. Det var varm vind på toppen så vi var heldige, men du vet aldri. Smør deg gjerne et par ganger i løpet av turen, for sola tar godt!

           

Hvordan opplevde jeg å klatre med barna?

Jeg har innsett at jeg er ganske så redd høyder, i hvert fall når jeg har med meg barna mine. Jørgen mener jeg er til tider små hysterisk, men jeg er ikke så ivrig på at de skal bevege seg nærme kanten når det er stup rett ned. Utenom det synes jeg hele turen gikk kjempe bra, gutta klarte seg fint, ingen høydeskrekk, og selv om det til tider var litt «luftig» på noen av partiene hadde vi full kontroll. Det er kjetting på en del av de bratteste hengene og vi hadde kontroll på hvert vårt barn.

Følelsen av å komme på toppen å se fjelltoppene bare åpne seg var en fantastisk opplevelse som var verdt hele turen. Du føler deg ganske så liten på toppen der, men samtidig veldig til stedet. Bare å nyte!

Vi hadde muligheten til å ta en liten tur på toppen av Blånebba som kun tok 1 time ekstra, men siden dette var en lang tur for gutta i utgangspunktet droppet vi det denne gangen. Får heller bli neste gang, for hit skal jeg igjen.

Etter å ha klatret eggen og noen fjellsider til kom vi etterhvert ned til Rampestreken som er en utkikkspost over hele dalen. Mye turister, så vi følte vel egentlig at vi hadde fått mye mer ut av utsikten på toppen. Veien ned herfra var kjedelig, for med 600 bratte høydemeter med trapper, sti og tett skog var det lite se, og vondt for knærne. Greit å vite på forhånd så man er klar over det – litt drøy nedfart. I hvert fall for slitne gutter.

          

Vi kom oss omsider ned etter 7 timer i fjellet. Med pauser på 1,5-2 timer må jeg si at innsatsen til store og små har vært kjempe bra! Litt tungt på slutten, noen som er naturlig etter så mange timers trasking, men vi har hadde en fantastisk opplevelse alle sammen. Jeg kommer i hvert fall ikke til å glemme denne turen med det første.

Etter å ha tatt av sure sokker, lufta tærne, kjøpt en velfortjent is på Rema i Åndalsnes var det to gutter som sovnet fort den natta.

Kommer ny oppdatering i morgen så stay tuned!

Camilla

Se gjerne filmene fra vår Norgesferie i 2018 og 2019 her??

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer