JØRGENS INTERVALL – omvendt pyramideintervall

annonse i samarbeid med Nøre Kalsium

Hvor ble det av løpegleden den siste tiden? Er det noen av dere som også har det sånn innimellom? Den står på for fullt, men så plutselig blir man opptatt av andre ting og vipps så har man ikke løpt på flere uker. Jeg har kjent et snev av misunnelse på den iveren Jørgen har hver morgen han sniker seg ut døra for å løpe den faste mila si, men nå skal jeg også skjerpe meg! 1-2 løpeturer i uka skal jeg klare i sommer, og jeg takker ja til all motivasjon jeg kan få av dere!

Det skal sies at jeg har prioritert styrken de siste ukene etter en lang tørke med korona utestengelse så det kjennes utrolig godt å få løftet litt igjen. I tillegg får jeg jo også testet kondisjonen min på en del ulike CrossFit økter, men det er fortsatt ikke det samme som en deilig løpetur i skogen.

Har du enda ikke meldt deg inn i min gratis løpegruppe på Facebook anbefaler jeg deg å gjøre det om du vil begynne å løpe, finne løpegleden eller liker å løpe. Den heter Treningsfrue Løpegruppe.

KONKURRANSE TIL LESERNE MINE – VINN 3 MND FORBRUK AV NØRE KALIUM og CARDIO SALMON OIL

Siden det er sommer kjører vi i gang med en liten KONKURRANSE fra en av mine fantastiske samarbeidspartnere, Nøre Kalisum. Ettersom jeg er veldig opptatt å få i meg det jeg trenger av vitaminer, mineraler og kosttilskudd er jeg kjempe glad for å kunne samarbeide med Nøre Kalsium som er med på å opprettholde normal skjelett- og muskelfunksjon. Produktet er et rent benpulver fra fersk, norsk laks, med naturlig kalsium. Ekstra plusspoeng skal de ha for å være et norskt produkt som er både kortreist og rimelig på pris.

Skjelettet og muskulaturen vår trenger kalsium for å opprettholde en normal funksjon, og i en travel hverdag er det ikke alltid like enkelt å spise så sunt og varier som vi kanskje ønsker. Derfor tar jeg Marint Kalsium med vitamin D3!
Produktet er spesielt anbefalt for oss over 30 år, siden kroppen begynner å spise fra kalsiumlageret – og dermed trenger påfyll.

KONKURRANSE – legg igjen en hyggelig sommerhilsen i kommentarfeltet og bli med i trekningen av 3 mnd forbruk av Nøre Kalsium og Cardio Salmon Oil!

DAGENS INTERVALL

Dagens intervalløkt er en pyramideintervall, og slike intervaller er mye brukt for å bygge opp en intervall. Lengden på selve intervallene øker til et gitt punkt for så å synke i samme takt. Det at selve lengden på dragene minker når du har kommet halvveis gjør at du kan ha god oversikt og bli motivert gjennom hele økten. Husk bare å spar på kruttet til de siste dragene også.

Oppvarming

Sørg for å varme godt opp, gjerne 10-15 minutter. Noen trenger kanskje enda lengre tid også. Jeg pleier å starte rolig, deretter små løpe for så å ta et par drag i samme hastighet som det jeg skal løpe.

Hoveddel

 • Intervaller: pyramide, se under
 • Stigning 2% (kan også løpes ute)
 • Hastighet: høy intensitet

Intervallene:

 • 45/15 sek x 5 drag (13 km/h)
 • 40/20 sek x 5 drag (14 km/h)
 • 30/30 sek x 5 drag (15 km/h)
 • 15/15 sek x 10 drag (16 km/h)
 • 30/30 sek x 5 drag (15 km/h)
 • 40/20 sek x 5 drag (14 km/h)
 • 45/15 sek x 5 drag (13 km/h)

Slik gjør du:

Som dere ser er dragene ulike, og dette vil også gjenspeile seg på tempo i intervallen. Du løper raskere på de litt kortere dragene som er i midten av intervallen. Sørg bare for å ikke brenne av alt kruttet i starten ettersom tempo skal være ganske så likt på begge sider av selve pyramiden. Dette er en høy intensiv intervalløkt hvor du skal løpe i et ganske så raskt tempo.

Du starter med 45 sek løp før pause på 15 sek. Dette skal du gjøre 5 ganger. Så tar du 1 min pause. Deretter begynner du på 40 sek løp etterfulgt av 20 sek pause. Dette skal du gjøre 5 ganger. Pause 1 min. Slik fortsetter du deg gjennom hele intervallen. Som du ser øker pausene i takt med et raskere tempo og kortere drag så her kan du øke litt om du ønsker det.

Jeg forslår at du prøver deg frem, men test gjerne å øke med 1 km/h pr bolk for deretter å gå ned 1 km/h når pyramiden snur (altså på midten når dragene blir lengre) Jeg har laget et eksempel over i parentes så skjønner du tegninga, men finn din egen hastighet.

Avslutning

Avslutt med 10 minutters rolig jogg/rask gange før du er ferdig.

Camilla♥

Følg meg gjerne på Facebook her og YouTube her.

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer