INTERVALLEN SOM ALLTID FUNKER!

Jeg har ikke løpt på lenge, og mange kjenner seg nok igjen hvor vanskelig det er å komme seg ut på løpetur etter et langt opphold. Sånn er det i hvert fall for meg, og jeg har laget unnskyldninger for meg selv for ikke å løpe altfor lenge. Følelsen av å ikke mestre, ikke få til eller innse hvor dårlig form jeg er i har gjort det tøft for meg å komme meg ut av huset med løpeskoene.

Men i går var en slik dag hvor jeg hadde et behov for å røre på meg. Orket ikke trene styrke, men ønsket å svette litt. Da var en intervall gull?

Innimellom må man bare tvinge seg til å gjøre det, og følelsen kan nesten ikke beskrives.

Jeg lot pulsklokka bli igjen hjemme, ego satte jeg ved døren og så var det bare å løpe på den hastigheten jeg kjente for. Det viktigste var tross alt å få løpt. Ikke gå på tidenes smell?

Har du enda ikke meldt deg inn i min gratis løpegruppe på Facebook anbefaler jeg deg å gjøre det om du vil begynne å løpe, finne løpegleden eller liker å løpe. Den heter Treningsfrue Løpegruppe. Evt. kan du legge deg til i løpegruppen min på STRAVA, den heter Kom i gang med Camilla.

UKAS INTERVALLER

Oppvarming er viktig for å unngå skader

Det er alltid viktig med en god oppvarming før en intervall. Først og fremst for å forebygge skader, men kroppen kjennes også mer frisk og energisk ut når den er god og varm. Spesielt på intervaller hvor du skal presse deg litt ekstra.  I går brukte jeg 15 minutter på oppvarmingen og avsluttet med et par raske drag i samme hastighet som jeg tenkte å løpe økta på.

Hoveddel

  • 4×4 min
  • mål om samme hastighet på alle dragene, men endte opp med å justere opp underveis
  • 2 min aktiv pause mellom hvert drag
  • 2% stigning om du løper på mølle

Slik gjør du:

En 4×4 er alltid en suksess, og funker bra om det er lenge siden jeg har løpt. Sørget for å løpe på enn hastighet jeg kjente mestring på, og klarte til og med å øke den underveis.

Start med å løpe 4 min, aktiv hvile i 2 min for deretter å løpe nye 4 min. Slik gjør du altså 4 ganger.

(Min hastighet var 11, 11 1/2 og 12 km/t på siste draget.) Kjempe svett og overlykkelig over å ha vunnet over meg selv. Stigningen satte jeg på 2% og pausene er aktiv hvile med 2 min mellom hvert drag.

Avslutning

Avsluttet med å gå rolig de siste 5 minuttene. Masse lykke til!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer