HVORDAN LEVE MED CØLIAKI?

I samarbeid med BFree

Nå er det litt over et år siden jeg fikk diagnosen cøliaki, og jeg kan endelig si at jeg begynner å få kontroll over situasjonen. Det har vært mye bekymring, vondter, kvalme og frustrasjon, men etter at jeg kuttet gluten helt har livskvaliteten og energien kommet mer og mer. Det skal sies at jeg innimellom går på en smell fordi jeg glemmer å lese på de ulike pakkene, men det kommer seg. Jeg lærer av hver situasjon, og det blir færre og færre uhell.

Ble syk i fjor og gikk gjennom et lite helvete

Det hele startet med kvalme, oppblåst mage og feber i fjor rett før sommeren, og etter mye frem og tilbake med legetimer, kontroller, blodprøver, gastroskopi og til slutt koloskopi fikk jeg til slutt diagnosen cøliaki. Det var en liten kamp, for jeg måtte bestille private timer for å faktisk få sjekket meg raskt nok. Ettersom jeg lå rett ut i 14 dager og levde på vann og buljong måtte jeg bare gjøre noe. Smerter, metallsmak i munn og en oppblåst mage som så høygravid ut gjorde at ting måtte skje raskt. For slik orket jeg jo ikke å være, og for å være ærlig var det på det tidspunktet mange bekymringer på hvor syk jeg egentlig var på det stadiet.

Husker fortsatt godt hvor glad jeg ble for å få en diagnose, for da ble det også enklere for meg å ha noe å forholde meg til. Det å ikke tåle gluten er definitivt ikke så ille sammenliknet med mye annet, og det går overraskende greit med tanke på å opprettholde et sunt, næringsrikt og variert kosthold.

Glutenfrie produkter smaker også godt

Jeg spiser ikke så mye glutenfri pasta, men liker godt å bruka matvarer som ris, poteter og glutenfritt brød for å opprettholde inntaket av karbohydrater. I tillegg har jeg lagt min elsk på BFree sitt pitabrød (som smaker utrolig nok mye bedre enn mange andre pitabrød med gluten), og smaken av at de er bakt i steinovn kjenner du veldig tydelig. Jeg tror barna også setter pris på å kunne spise det samme som meg innimellom ettersom jeg ofte lager en litt annen vri av middagen til meg selv.

BFree er fantastiske produkter jeg absolutt kan gå god for, og smaken av både ovnsbakte pitabrød og sprø pizzabunn har rukket å bli en favoritt for barna, men ikke minst Jørgen som generelt er veldig skeptisk til glutenfri mat.

BFree har tre produkter, steinovnsbakt pitabrød, steinovnsbakt pizzabunn, søtpotet-wrap og Wraps Fullkorn.

BFree Steinovnsbakt pitabrød

Et pitabrød med en enkel «lomme» på siden som gjør at du kan fylle ganske så mye mat uten at den rakner. Pitabrødet er bakt i steinovn, noe du absolutt kjenner på smaken. Produkter er Fri for de mest vanlige 14 allergenene, og har i tillegg et høyt kostfiberinnhold samt lavt innhold av fett. De kan fryses om du ønsker det.

      

Du finner produktet hos utvalgte Joker, Kiwi, Meny, Spar/Eurospar butikker. I tillegg er de hos noen utvalgte Rema 1000 butikker.

BFree Steinovnsbakt pizzabunn

Sprøere bunn skal du lete lenge etter, og jeg tror jeg klarte å lage disse pizzaene på under 5 minutter. Fri for de mest vanlige 14 allergenene, og har i tillegg et høyt kostfiberinnhold samt lavt innhold av fett. Pakken inneholder 2 pizzabunner, og disse kan selvfølgelig fryses om du ønsker det.

Produktene er fantastiske for de med cøliaki, men også et supert alternativ for de som ønsker å velge gluten- og melkefrie produkter. I tillegg er disse produktene så gode at de kan spises av alle i familien uten at det skal gå på bekostning av smakskvaliteten.

 

Du finner produktet hos utvalgte Kiwi- og Spar/Eurospar og alle Meny butikker. I tillegg er de hos noen utvalgte Rema 1000 butikker.

Jeg har rukket å spise mye glutenfritt det siste året, og kan absolutt anbefale dette som et godt alternativ til både raske lunsjbokser, middager til hele familien og kosemat. Jeg er veldig fornøyd og setter gjerne mitt kvalitetsstempel på disse produktene

– Camila – 

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer