GLUTENFRIE AMERIKANSKE PANNEKAKER

Lyst på en deilig lunsj? Glutenfrie amerikanske pannekaker toppet med kesam, friske/fryste bær, brunost; ja hva enn du måtte like. Enkelt å lage med gluten, men da tror jeg du kan bruke noe mindre mel.

OPPSKRIFT PÅ GLUTENFRIE AMERIKANSKE PANNEKAKER

ca. 10-12 stk, små

 • 3 egg
 • ca. 1,5 dl melk
 • ca. 220g av valgfritt glutenfritt mel
 • 40g sukker (evt stevia)
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts vaniljesukker
 • klype salt
 • 1 ss honning

Slik gjør du:

Jeg har en blender jeg bruker til å lage pannekakerøre med, men det går helt fint å vispe dette godt sammen. Bland alle ingrediensene og se til at du får en litt tykk og jevn røre. Synes du røra er noe tynn tilsetter du bare litt mer mel, og er den for tykk tilsetter du litt mer melk.

Ettersom dette er en glutenfri variant (og jeg ikke er en racer på det glutenfrie enda) ble jeg litt usikker på hvor mye av melet jeg skulle blande inn. Men ca 220g glutenfritt mel funket fint hos meg. (Her kan du bare bruke det melet du måtte ha tenker jeg) Kjører du oppskriften med gluten vil jeg kanskje tro du trenger noe mindre mel, men her må dere bare prøve dere frem.

Pannekakene ble kjempe gode, og ekstra digg var det å toppe de med vaniljekesam og jordbærsyltetøy. Gjerne litt ferske bær om du har det også.

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer