HJEMMELAGET GLUTENFRI FISKE(KAKE)GRATENG

Trosser kulda med hunden i dag!

Haha, når du leser overskriften tenker du sikkert what? Men i går orket jeg ikke handle så måtte ta det jeg hadde. Og ettersom jeg ikke hadde frossen eller fersk fisk ble det grateng av fiskekaker. YUM sier jeg bare, og både MAx og jeg klarte ikke slutte å spise selv etter middag. Da var det frem med spiseskjeene og spise rett fra forma. Tro det eller ei, men denne ble bare bedre og bedre jo lenger den stod på kjøkkenbenken. Er vel slik med sånn type mat, og kanskje derfor f.eks lasagnen er best etter 15-20 min. Den får satt seg litt.

Jeg har lovet at jeg skal bake mer glutenfritt i tiden fremover så her kommer den første glutenfrie fiskekakegratengen som i hvert fall ble en suksess her hjemme. Prøv da vel♥

FISKEKAKEGRATENG

 • 700 g fiskekaker
 • 150 g glutenfri makaroni
 • 70 g smør
 • ca 60-80 g glutenfritt mel, lyst
 • 8-9 dl melk
 • 3 egg
 • 3 gulrøtter
 • salt, pepper og muskattnøtt
 • glutenfri kavring/pannering

Slik gjør du:

Start med å skrelle gulrøttene og kutte de i små terninger. Kok deretter opp makaroni og gulrøtter sammen i en kasserolle. Så starter du med den hvite sausen. Akkurat som med vanlig hvit saus begynner du å smelte smøret på middels varme. (Tips, sørg for å bruke en stor kjele ettersom alt skal over i den etterpå) Pisk deretter inn hvetemelet og tilsett litt og litt melk. Gjerne et lite oppkok mellom hver runde med melk. Gi den et siste oppkok og fjern kasserollen fra platen. Tilsett egg, salt, pepper og muskattnøtt.

Tilsett så makaroni, gulrøtter og fiskekakene sammen med sausen og hell over i en ildfast form. Strø over med glutenfri kavring om du har (jeg hadde en fra Adams Matkasse for en stund tilbake som jeg brukte, men er helt sikker på at dette finnes i de glutenfrie hyllene i butikken)

Stekes på over/undervarme i 200 grader i ca 30-35 min.

La gjerne formen stå noen minutter før den serveres. Da fester den seg og blir bare enda bedre.

Kan serveres med enda mer grønnsaker om ønskelig.

Lykke til!

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer