DEILIG GLUTENFRI PIZZA MED SPRØ BUNN

Jeg har sagt at dette er året jeg skal teste å lage mer glutenfri mat så jeg kaster meg like godt bare uti det. Kommer garantert til å bomme en del ganger, men det er jo slik man lærer tenker jeg. Og selvfølgelig bomma jeg denne gangen også for bunnen satt bom fast i pizzastenen, men tipper det går veldig bra om jeg forvarmer pizzastenen enda lengre, evt. bruker bakepapir/og evt brett + bakepapir. Men oppskriften var super digg!

  

Jyttemel er veldig drøy i bakst, men jeg har hørt at du kan bruke dette til så og si all baking (veldig happy for å høre det), men 750g tilsvarer 1 kg hvetemel så ta dette til betraktning om du skal teste å bytte ut vanlig hvetemel med jyttemel. Det vil da si at du bare bruker ¾ av jyttemel i forhold til angitt mengde hvetemel i vanlige oppskrifter.

Oppskrift på glutenfri pizzabunn

(denne gir 2 stk pizzabunner)

Oppskrift på pizzabunn

 • 350 g jyttemel
 • 4 dl vann, lunkent
 • 25 g fersk gjær, blå
 • 2 ts salt
 • 2 ts sukker
 • 2 ts honning
 • 2 ss olje

Fyll

 • hermetiserte tomater
 • revet ost
 • kokt skinke
 • oregano
 • evt bruk den toppingen du selv ønsker

Slik gjør du:

Tilsett alt det tørre + oljen og spe på med vann, litt og litt. Bruk en kjøkkenmaskin og bland deigen godt. Min eltet i nærmere 7-8 min før jeg satt den til heving i ca 20-30 min. Bruk gjerne pizzasten nå du skal steke pizza, da får du ekstra sprø bunn. En pizzasten skal settes i kald ovn på 300 grader i 45 min. (Det var her jeg gjorde feil)

Ta ut stenen. Løft pizzabunnen du har rullet ut over på stenen (evt ha på litt maismel på stenen først for å hindre at stenen absorberer fett fra deigen), og ha på fyll. Sett den i ovnen og la den steke i ca. 7-8 min. Evt. kan du bruke vanlig brett og bakepapir, men da blir bunnen kanskje ikke like sprø? Men tipper det funker bra det også.

Masse lykke til folkens! Selv om den satt fast i pizzastenen fikk vi den av, og barna mente dette var en av de bedre pizzaene de hadde smakt på lenge!

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer