LEI AV 4×4 INTERVALLER? SE HER!

Nå har jeg savnet å legge ut intervaller så det er vel på tide at jeg kommer i gang selv. Har løpt mest ute den siste tiden, men en intervall på mølla er jo aldri feil det heller. Ettersom mange av treningssenterne er stengt for øyeblikket kan du jo enten løpe denne ute eller på mølla om du er så heldig som har en hjemme. Her kommer ukas INTERVALLER som jeg tror du kommer til å like!

Har du enda ikke meldt deg inn i min gratis løpegruppe på Facebook anbefaler jeg deg å gjøre det om du vil begynne å løpe, finne løpegleden eller liker å løpe. Den heter Treningsfrue Løpegruppe.

OPPVARMING

En god oppvarming er viktig for å unngå unødvendige skader, men også e fin måte å forberede kroppen på hva den har i vente. Selv liker jeg å gå/småløpe de første 10 min før jeg setter i gang et par raske drag gjerne i den hastigheten jeg har planlagt.

HOVEDDEL

 • Stigning: 2 % stigning
 • Drag: 3 min + 2 min + 1 min + 45 sek + 15 sek
 • Hastighet: Økende tempo for hver intervall, altså øke ved hver «bolk». Jeg ville økt med 1 km/h på de tre første, og deretter 0,5-1 km/h på de neste «bolkene» som er mer spurt.
 • Intensitet: Høy
 • Total lengde: litt over 21 min + pauser
 • 2×3 min
  1 min aktiv pause
 • 3×2 min
  1 min aktiv pause
 • 4×1 min
  30 sek pause (hopp av mølla)
 • 5×45 sek
  30 sek pause (hopp av mølla)
 • 6×15 sek
  15 sek pause (hopp av mølla)

Slik gjør du:

Løp 3 minutter for deretter å ha 1 minutts aktiv pause. Det vil si at du går rolig på mølla. Deretter løper du nye 3 minutter med 1 minutts aktiv hvile. Så kaster du deg på drag nummer to, altså 3×2 min. Det vil si 2 min på og 1 min aktiv pause. Gjenta dette 3 ganger før du tar 1 min pause og begynner på tredje draget. Slik fortsetter du til du er ferdig!

AVSLUTNING

Ro ned og løp/gå i 5-10 minutter.

LYKKE TIL OG GOD HELG!

– Camilla –

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer