TIPS TIL EN GOD OG EFFEKTIV INTERVALL

I går vant jeg over dørterskelen, for etter en lang dag hadde jeg faktisk mest lyst å slenge meg på sofaene. Men, ettersom vi endelig har åpnet Skedsmo CrossFit igjen var det fristende å ta seg enn intervall på mølla. Angret ikke et sekund for å si det sånn, og denne må bare testes!

Har du enda ikke meldt deg inn i min gratis løpegruppe på Facebook anbefaler jeg deg å gjøre det om du vil begynne å løpe, finne løpegleden eller liker å løpe. Den heter Treningsfrue Løpegruppe.

OPPVARMING

En god oppvarming er viktig for å unngå unødvendige skader, men også e fin måte å forberede kroppen på hva den har i vente. Selv liker jeg å gå/småløpe de første 10 min før jeg setter i gang et par raske drag gjerne i den hastigheten jeg har planlagt.

HOVEDDEL

 • Stigning: 2 % stigning
 • Drag: 4 x 90/30 sek, 5 x 40/20 sek, 7 x 30/15 sek og 10 x 20/10 sek
 • Pause: 2 min
 • Hastighet: Økende tempo for hver intervall, altså øke ved hver «bolk». Jeg forsøkte å øke med 1 km/h for hvert drag, men måtte gå opp 2 km/h på 20/10 sek intervallene.
 • Intensitet: Høy
 • 4 x 90/30 sek
  2 min aktiv pause
 • 5 x 40/20 sek
  2 min aktiv pause
 • 7 x 30/15 sek
  2 min pause
 • 10 x 20/15 sek

Slik gjør du:

Løp 90 sek (altså 1,5 min) for deretter å ha 30 sek pause. Her hopper du bare av mølla. Dette skal du gjøre 4 ganger før du har en aktiv hvile på 2 min (gå/småløpe på mølla). Deretter skal du løpe 5 nye drag hvor du løper i 40 sek og har pause i 20 sek. Dette skal da gjøres 5 ganger før ny pause på 2 min. Slik fortsetter du nedover. Du kan evt justere pausene slik at de blir litt kortere på de to siste bolkene.

Jeg satset litt for lagt denne gangen og kom ikke helt opp i puls før på slutten av økta. Begynte på 13, så gikk jeg opp til 14, 15 og 17 km/h på siste drag (10 x 20/15 sek) Da fikk jeg fart på beina

AVSLUTNING

Ro ned og løp/gå i 5-10 minutter.

LYKKE TIL OG GOD HELG!

– Camilla –

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer