DENNE INTERVALLEN SKAL JEG LØPE NÅ!

Ja da var det fredag igjen, og det betyr ny intervall folkens. Jeg har ikke fått løpt denne enda, men gleder meg til å teste den i kveld eller i løpet av helgen. Håper du også gjør det samme!

Har du enda ikke meldt deg inn i min gratis løpegruppe på Facebook anbefaler jeg deg å gjøre det om du vil begynne å løpe, finne løpegleden eller liker å løpe. Den heter Treningsfrue Løpegruppe.

OPPVARMING

En god oppvarming er viktig for å unngå unødvendige skader, men også e fin måte å forberede kroppen på hva den har i vente. Selv liker jeg å gå/småløpe de første 10 min før jeg setter i gang et par raske drag gjerne i den hastigheten jeg har planlagt.

HOVEDDEL

 • Stigning: 2 % stigning
 • Drag: se under
 • Pause: 2 min
 • Hastighet: Økende tempo for hver intervall, se de ulike justeringene under.
 • Intensitet: Høy (sone 4 og 5)
 • 6 min – øke farten med 0,2 km/h for hvert minutt
  2 min aktiv pause
 • 5 min – øke farten med 0,2 km/h for hvert minutt
  2 min aktiv pause
 • 4 min – øke farten med 0,2 km/h for hvert minutt
  2 min aktiv pause
 • 3 min – øke farten med 0,2 km/h for hvert halvminutt
  2 min aktiv pause
 • 2 min – øke farten med 0,2 km/h for hvert 20 sekund

Slik gjør du:

Jeg har som nevnt ikke løpt denne enda, så litt usikker på hvor jeg ligger med tanke på km/h, men kommer til å løpe denne på 2% stigning. Som dere ser av denne er dragene 6, 5, 4, 3, 2 min hvor dere skal øke med 0,2 km/h pr minutt (hvert halvminutt og 20. sek på de to siste) Pausene er på 2 min mellom hvert drag, og denne kan du gjøre som en aktiv hvile. Sørg for å være i bevegelse.

Så første draget på 6 min skal dere finne en fart dere kan holde og samtidig øke med 0,2 km/h hvert minutt. Deretter er det 2 min pause. Neste drag løper du 5 min og øker også her med 0,2 km/h pr min. Slik fortsetter du til du er ferdig. Forsøk å øke under hele intervallen slik at du ikke trenger å starte på nytt for hvert drag.

Denne gleder jeg meg til!! Håper dere gir meg tilbakemelding på hvordan det gikk!

AVSLUTNING

Ro ned og løp/gå i 5-10 minutter.

LYKKE TIL OG GOD HELG!

– Camilla –

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer