GIRA PÅ MOTBAKKEINTERVALLER?

Strekken i hamstring jeg pådro meg for et par uker siden begynner å bli bedre, men jeg har vært veldig forsiktig med å trene de siste ukene. Har vært til behandling, og i tillegg har jeg gjort en del øvelser for å bli bedre fortest mulig.

Jeg skal ærlig innrømme at jeg er ganske dårlig på å takle skader, men jeg har brukt tiden til å forsøke å endre litt på akkurat den tankegangen. Når man har skader er tiden kanskje inne for å gjøre andre ting man ellers ikke er så god på, eller ikke får tid til å øve på. For min del har dette vært mer overkropp, lettere styrke og mer koseøkter.

Har du enda ikke meldt deg inn i løpegruppen min på Facebook anbefaler jeg deg å gjøre det om du vil begynne å løpe, finne løpegleden eller liker å løpe. Den heter Treningsfrue Løpegruppe.

UKAS INTERVALL??

Oppvarming | viktig for å unngå skader

Jeg prøver alltid å varme godt opp før en løpeøkt, og spesielt om det er på mølla med rask hastighet. Løper jeg ute kan oppvarmingen være rask gange og rolig jogg før selve løpeturen, men sørg i hvert fall for at kroppen er god og varm før du drar på. Ellers er det fort gjort med skader og vondter. Bruk gjerne 10-15 minutter i forkant.

Hoveddel

Del 1

  • 8×2 minutters drag med 1 minutt pause mellom hvert drag
  • 8 % stigning
  • 7-8 km/h

Del 2

  • 8×1 minutters drag med 30 sekunders pause mellom hvert drag
  • 8 % stigning
  • 9-10 km/h

Slik gjør du:

Du løper 2 minutter, og har 1 minutts pause før du løper 2 minutter igjen. Dette skal du gjøre 8 ganger, altså 8×2 min på 8 % stigning. Hastigheten kan du variere etter eget ønske, men har satt den på mellom 7-8 km/h. Neste del gjør du akkurat det samme, men her løper du i 1 minutt og har 30 sek pause. Dette skal også gjøres 8 ganger, og her har jeg satt hastigheten på 9-10 km/h. Sørg for å finne din egen hastighet, og klin til! Denne økta kjennes godt i låra!

Avslutning

Avslutt med å gå rolig de siste 5-10 minuttene.

Om du har lyst å være med Cathrine og meg på en live treningsøkt i morgen kommer det et arrangement der i løpet av dagen! Da kan du trene fra egen stue og bli med oss på en styrkeøkt i morgen klokken 9.30!

Lykke til og god helg!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer