
VERDENS ENKLESTE ELTEFRIE BRØD SOM GJØR SEG SELV! ENDA GROVERE ENN SIST!
Jeg har akkurat fylt opp fryseren med grovt eltefritt brød, og jeg blir like overrasket hver gang hvor enkelt det er å lage dette saftige hjemmebakte brødet. Med kun 5 minutter røring og 8-10 timers heving lager du verdens enkleste brød – helt uten knaing!
Fikk beskjed av gutta i huset at fryseren snart var tom, så da var det bare å brette opp ermene og fylle opp. Digger at de heller vil ha hjemmebakt brød enn kjøpebrød. Perfekt for lommeboka er det også for brød har blitt dyrt! I tillegg er det godt med næring og metter bedre.
Denne oppskriften er så enkel, og det er vel grunnen til at jeg lager disse brødene opptil flere ganger i uken. Tar liten tid og gøy at det settes så stor pris på.





INGREDIENSER TIL GROVT ELTEFRITT BRØD – 2 stk
(jeg bruker ca 2,6L former så de er relativt store)
400g hvete/rug grovbakst, grov melblanding
500g sammalt speltmel, grovmalt fullkorn
200g sammalt rugmel, grovmalt fullkorn
1 ts tørrgjær, blå
1 ts salt
1 L lunkent vann
Slik lager du eltefritt brød
- Bland alle ingrediensene i en stor bolle med en sleiv.
- Fordel deigen i to brødformer. Gjerne med litt mel, evt bakepapir om du ikke har former som tåler uten.
- La deigen heve på kjøkkenbenken/i kjøleskapet over natten (ca. 8 – 10 timer). Husk å dekke til med noe lufttett.
- Pensle deigen med litt vann og strø over havregryn om ønskelig.
- Stek brødene nederst i ovnen, over/undervarme på 200 grader i ca. 55 minutter.
Ønsker du å lage proteinrundstykkene mine finner du oppskriften HER.
Lyst å lage et eltefritt brød som ikke er like grovt? Sjekk DENNE oppskriften.
Eventuelt har jeg ett eltefritt brød med eple HER.
Camilla♥