SUNNE PROTEINRUNDSTYKKER PÅ 15 MINUTTER

DSC09667 DSC09680
Jeg er så vanvittig glad i hjemmebakst, og elsker å stå på kjøkkenet for å kokkelere. Liker best bakst, men har beveget meg på mat etterhvert som bloggen har vokst. Dere gjør meg gode vet dere, for jeg blir tvunget til å være kreativ!
I går fikk jeg besøk av bestevenninnen min Catrine, og 15 minutter før hun kom var jeg fortsatt litt usikker på hva jeg skulle servere henne. Har arvet det gode genet av mamma tror jeg, for jeg er veldig opptatt av å skjemme bort gjestene mine. Enten om de skal sove over eller om de kommer kun på kaffe. De skal skjemmes bort!
Jeg har skrevet om proteinrundstykker tidligere, men jeg nevner de igjen! Disse er så fantastiske at til og med Jørgen brøt ut sin begeistring etter at han hadde kastet i seg to stykker. Sunne, lettvinte og saftige rundstykker som metter godt. Kan ikke bli enklere enn dette.
DSC09668 DSC09675
Oppskrift på 9-10 stykker
250g havregryn
250g cottage cheese
3 egg
1 ts bakepulver
2 ss sesamfrø
1 ss linfrø
En klype salt
(Bruk gjerne en gulrot som du rasper oppi også – da blir den bare ekstra saftig!)
Bland dette godt sammen i en bolle og bruk en stavmikser til hele røra er jevn og fin. Deretter bruker jeg en spiseskje og former rundstykkene i hånda. Denne gangen brukte jeg en muffinsform med plass til 12 muffins oppi, og det funket kjempe fint. Men råder dere til å bruke bakepapir, for rundstykkene ble litt høye. Stekes på varmluft 210 grader, midt i ovnen på ca 10-12 minutter. Serveres med masse godt pålegg etter at de har stått og hvilt 5 minutter på rista. Sunt, godt og billig – bedre blir det ikke.

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer