SPELTBRØD MED HAVREGRYN

DSC09963 DSC09972
Det er bakedag i helgen, og her kommer en super oppskrift på speltbrød med havregryn. Enkel oppskrift som trolig kommer til å falle i smak hos både store og små. Denne oppskriften passer til 2 brødformer, evt et brød og noen rundtstykker.
DSC09962 DSC09965 DSC09975
Speltbrød, 2 stk
200 g sammalt speltmel, grovt
500 g siktet speltmel
1 ss flytende honning
1,5 dl havregryn, lettkokte
25 g linfrø
25 g fersk gjær, blå
3 dl melk
2 dl vann
Bland alt sammen i en kjøkkenmaskin og la den gå i ca 8-10 minutter. Heves i ca 45-60 min før du deler deigen i to like store deler. Jeg pleier å strø litt hvetemel i bunnen på brødformen, men du kan også fint bruke bakepapir om du har former som deigen setter seg fast i. Men litt mel i bunn pleier å fungere for min del. Elt delene ut i to store like pølser som du legger i brødformen. Heves i ca 60 minutter før du pensler med vann og steker de litt under midt i ovnen, 225 grader i ca 15-20 minutter (avhengig av ovn selvfølgelig) Jeg bruker alltid varmluft, men du kan fint bruke over/undervarme også!

Lykke til. Husk at hjemmebakt brød smaker sykt digg med brunost og syltetøy. Mannens favoritt også!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer