Fin øvelse for dere med stiv nakke og rygg


Jeg blir så glad når dere tester øvelsene jeg legger ut, og spesielt glad blir jeg når dere gjør de ulike øvelsene for mobilitet og bevegelse. For hvem vil ikke bli både mer bevegelig, få bedre teknikk, føle seg mykere og ikke minst forebygge skader? Det å føle seg stiv, ha vondter og kjenne at kroppen begrenser seg vil i hvert fall jeg gjøre noe med. For jeg blir ikke akkurat mykere med årene, men jeg ønsker å beholde både bevegeligheten men også en skadefri kropp.
Vi som sitter mye foran pc´en kan kanskje kjenne at både nakke og øvre del av ryggen blir fort stiv. Her kommer en øvelse du kan gjøre noen ganger i uken, kanskje i løpet av arbeidsdagen som kan hjelpe. Kanskje kan dere vise flere på jobben denne øvelsen slik at det er flere som kan dra nytte av den?
Øvelsen er for øvre del av brystryggen og gjøres slik:

  1. Start med å sette deg ned på knærne, flat ut tærne og knærne nedi (om du klarer) Ved å sitte slik «låser» du korsryggen slik at bevegelsen fokuseres kun på det område den skal, nemlig brystryggen. Hoften skal ikke vri seg under øvelsen.
  2.  Legg den ene armen ned i gulvet foran deg, med albue i midten, foran knærne slik at underarmen peker rett frem.
  3. Deretter legger du den andre hånden bak nakken.
  4. Vri så armen du har bak hodet oppover mot taket og la rygg og nakke følge etter. Kjenn at det strekker godt i øvre del av ryggen, og pass på at hofta ikke vrir seg. Gå ned igjen og gjenta 15 på hver side. NB! Hvis du føler at det ikke tar noe særlig i brystryggen, i området mellom skulderbladene, prøv å press brystkassen litt frem samtidig som du løfter haken litt mens du roterer til siden.


Sett forfra:

Blir glad om dere prøver!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer