Effektive intervaller som virkelig gir resultater!


Hvem er klar for intervalløkt i dag? Selv må jeg ta en rolig 20/30 minutters rolig løpetur siden det er Sentrumsløpet i morgen, MEN jeg håper jeg har noen sprekiser der ute som tester intervallene, for denne blir rå!
Jeg har vært så heldig å få Hilde´s favoritt intervall, og dette er jenta som akkurat vant Tough Viking i Gøteborg. Hvor sykt bra er ikke det? Jenta kan løpe for å si det sånn, og når hun løper ser det seriøst ut som hun flyr. Lett og ledig på foten og alltid med et stort smil om munnen. @superhildern heter hun på Instagram for de som vil hente litt inspo til trening og løp:)
Denne intervalløkta er favoritten hennes, og som hun sier har 4*4 alltid vært en sikker vinner. Den er perfekt fordi den tar kort tid i tillegg er den supereffektiv! Nå har Hilde også fresha den opp sånn at det føles som det tar enda kortere tid. Hun tipser om at man må følge med på klokka, for da mister man fort fokus på at det egentlig er tungt. Let´s get started!
Oppvarming:
10 minutter rolig jogg/rask gange (1.5% stigning)
Hoveddel:
3 % stigning | 11-12 km/t i intervallene | 7-8km/t i pausene
1.drag: 4 min
Aktiv pause: 2 min
2.drag: 4 min
Aktiv pause: 2 min
3.drag: 45sek løp/15 sek pause (hopp av båndet og stå på siden) *4reps Totalt: 4 min
Aktiv pause: 2 min
4.drag: 45 sek løp/15 sek pause (hopp av båndet og stå på siden) * 4reps Totalt: 4 min
Nedjogg: 5-10 minutter 1.5% stigning 8-9km/t
Rolig løp med fokus på å puste godt og få ut eventuell melkesyre i beina
Hilde´s tips du kan ha i bakhodet når du gjennomfører økta:

  • Opp og frem med brystet
  • Frem med hofta
  • Sett foten ned under deg (unngå steg langt foran kroppen)
  • Avslappet armsving
Da er det bare å suse avgårde til nærmeste mølle og få «moroa» unnagjort! 🙂 PS: For all del- husk musikk! 😉
Svett klem fra Superhildern! Pow pow!**

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer