UKAS INTERVALL

På onsdag løp jeg ukas første intervall og det er godt å se at løpetreningen begynnere å gi resultater! Håper dere drar nytte av disse intervallene og kan hente litt inspirasjon til å løpe selv!

Jeg har en herlig intervall til dere som jeg håper dere kaster dere ut i! Denne løp jeg på onsdag og det er deilig å kjenne at formen blir bedre og bedre uke for uke. Ble skikkelig svett, og klarte å holde meg i sone 4.
Jeg har aldri fulgt et løpeprogram sånn som jeg gjør nå, og jeg må bare si at det er både motiverende og lærerikt å ha en plan for hvordan ukas løpeøkter ser ut. For ikke å snakke om både VM og halvmaraton som er et stor motivasjon.

Mål er viktig. Det kan være store og små, men sørg bare for å ha noen konkrete mål. Det sørger for å holde treningsmotivasjonen oppe gjennom sommeren.

Ukas intervall 8×4
Oppvarming 10 min, 2% stigning, 6-7-8 km/h
8×4 min, 2% stigning, 9,5 km/h og 1 min aktiv hvile
Slik gjør du: Start med oppvarmingen. Deretter begynner du med ditt første drag på 4 min. Så tar du 1 min pause, altså aktiv hvile hvor du går raskt på mølla (5-6 km/h, evt små løpe). Så løper du nye 4 min før du igjen tar 1 min aktiv hvile. Dette gjør du 8 ganger! Altså 8 drag x 4 min med 1 min pause mellom dragene.
Hensikten med denne intervallen er mye av det samme som de tidligere øktene jeg har hatt. Nemlig å løpe så fort som mulig uten å stive i beina. Om jeg kommer opp i sone 5 vil jeg få en opphoping av melkesyre i muskler og ben, og vil da også få føvelsen av å «stivne». Jo fortere jeg kan løpe uten å komme opp i sone 5 jo bedre er det!
Nå har Simen økt denne med 0,5 km/t, og jeg ser jo at jeg har mer å gi. Neste uke skal jeg gjøre denne økten på 10km/t. Hvis jeg har en like bra dag som denne vil jeg fortsatt holde meg under sone 5, men det gjenstår å se! Dette er typisk en intensitet jeg kan holde på f.eks. halvmaraton så hvis jeg kan løpe fort her uten å komme opp i sone 5 betyr det en god tid på halvmaraton!
Blir glad om du kommenter i innlegget om du vil teste💦 Lykke til – you can do IT!

Camilla💜

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer