JEG JUKSA PÅ INTERVALLENE I GÅR

Dagens intervall tok nesten knekken på meg både psykisk og fysisk, men jeg fullførte nesten med stil utenom 20 sekunders «hente meg inn pause». Intervaller i motbakke er både gøy og tungt på en gang! Anbefales!

Jeg har irritert meg over dagens intervaller i hele dag, og jeg er ikke så god på å takle nederlag. En litt teit side av meg egentlig, for egentlig burde jeg være fornøyd med tanke på at intervallene var relativt tøffe. I hvert fall synes jeg det!
Misforstå meg rett, for det føltes godt etterpå, og med svetten rennende nedover hele kroppen visste jeg at jeg hadde gitt det jeg kunne. Jeg er glad vi glemmer fort, for jeg vet at jeg må løpe denne igjen neste uke…haha!

Det var ikke så gøy å fortelle Simen, løpetreneren min at jeg hadde juksa meg til en 20 sekunder «hente meg inn/psyke meg opp» pause midt i de tyngste 5 minutter intervallene, men jeg hadde ingen sjans. Og jeg skal på ingen måte komme med unnskyldninger, men podcasten på øret ga meg null motivasjon da jeg beveget meg opp i en puls på 176.

For all del hør på noe som motiverer, får deg til å glemme tiden og gir deg full gass! Musikklister og tips taes gjerne imot!

Så en liten note to self er vel å høre på dritbra musikk når jeg har det som verst. I hvert fall ikke en podcast som plutselig snakker om alt det vi får dårlig samvittighet for…haha. Den traff liksom ikke helt i dag, men jeg fikk fullført økten utenom en 20 sekunders pause. Så alt i alt er jeg jo fornøyd, for dette var tungt som fy.

Intervallene kommer her

Oppvarming

Normal gange til lett jogg, 15 minutter, 2-4 % stigning, hastighet 5-6-7 km/h

Hoveddel

3,5,3,5,3 min intervaller med 2 min aktiv hvile mellom intervallene
6 % stigning, 10,5 km/h

Avslutning

Normal gange, 5km/t med 2% stigning
Her skal du få ned pulsen, la kroppen komme til hektene før du avslutter økten. Hastigheten på denne delen skal oppleves rolig og behagelig. For min del måtte jeg legge meg ned på gulvet før jeg fullførte avslutningen. Helt skutt.

Slik gjør du:

Start med å løpe 3 minutter på 6% stigning, 10,5 km/h før du tar en pause og går rolig på mølla for å hente deg igjen. Deretter er det nye 5 minutter før ny pause på 2 min. Sik fortsetter du til du har tatt alle dragene.
Noen av dere som tar utfordringen? Jeg vet jo at mange av dere løper disse intervallene og det gjør meg fryktelig glad! Fortsett det gode arbeidet folkens, men husk bare å tilpasse hastighet og lengde etter egne behov.

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer