UKAS ANDRE LØPETUR | INTERVALLER

Ukens andre løpeøkt er unnagjort og denne gangen ble det intervaller hvor målet var å holde seg unna sone 5. Halvmaraton er om 2,5 mnd men jeg skal gjøre mitt beste!


God morgen sprekinger! Ukens andre løpeøkt er unnagjort og jeg må jo si at jeg begynner å like denne løpingen. Selv om det tar litt mer fokus vekk fra styrketreningen er det jo kun for en liten periode. Men som nevnt før er målet å fortsatt få til 2-3 styrkeøkter i uken i tillegg til løpingen.
Problemet mitt når jeg begynner å løpe så mye er at jeg fort raser ned i vekt. Det vil jeg jo ikke, og jeg er nødt til å passe på at jeg spiser enda med mat enn tidligere. Kjenner det spesielt godt på kveldene, for jeg er oftere «fysen» på noe nå enn tidligere.

Gårsdagens løpeøkt:

  • Oppvarming 10-15 min, 2% stigning, 5-6-7 km/h
  • 8×4 minutter med 1 min aktiv hvile, 10km/h og 2% stigning
  • Nedtrapping 5-10 min, rolig gange

8×4 minutter betyr at du skal løpe 4 min 8 ganger med 1 min aktiv hvile mellom. Det vil si at du skal gå rolig på mølla i pausen.

Målet med økten

Målet er å fortsette å øke farten så lenge jeg klarer å holde meg i sone 3 og 4. Siden jeg var noen minutter oppe i sone 5 på denne økten skal jeg beholde samme fart helt til jeg klarer økten uten å være i sone 5. Da økes farten ytterligere. Dette vil gradvis og veldig målbart øke terskelfarten min fra økt til økt. Altså den høyeste farten jeg kan løpe på uten å stivne.
Med dette ønsker jeg dere en super torsdag! Håper du tester økta!

Camilla

 

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer