INTERVALLER PÅ SYKKEL


I går syklet jeg min første intervall siden hælen trenger hvile, og jeg har aldri opplevd makan til en svettefest som jeg hadde i går. En ny erfaring rikere og uten tvil ikke de siste intervallene jeg gjør på sykkel!
Siden jeg har fått litt vondt i hælen min i det siste fikk jeg beskjed om å ta det pent med løpingen å heller ta en intervall på sykkel. Spent på hvordan det skulle bli, for jeg visste jo at det kom til å bli tungt for låra. Målet var en 6×5 min intervall i sone 3.

Intervallene på sykkel

Jeg startet med oppvarmingen på 5 minutter før jeg satte i gang med å tråkke. Begynte kjapt å kjenne gårsdagens styrkeøkt i låra, men det gikk seg til etterhvert som jeg ble god og varm. Mest sliten i låra var jeg, men pusten fikk uansett kjørt seg for pulsen økte for hvert drag. Målet var å prøve å komme opp i sone 3, men det var søren meg ikke enkelt. Lå i grenseland hele tiden på en puls mellom 156-160 (makspuls 189) på slutten. Svett som bare det, og det rant fra både nesa, panna og haka. Jeg har aldri i mitt liv svettet så mye på en intervall før, så det var faktisk en god følelse!
Konklusjon; et fint alternativ for dere som sliter med skader, ønsker variasjon eller ønsker å teste noe nytt på intervallfronten. En veldig positiv opplevelse som absolutt ga mersmak. Jeg er ikke vant med å sykle så tenker at det bare kan bli bedre og bedre!

Intervallen så slik ut

Oppvarming

Sykle lett i 5 minutter

Hoveddel

6×5 minutter med 1 min pause mellom dragene

Avslutning

5 min rolig sykling
Som jeg skrev i går, denne kan du også gjøre på mølla med 2 % stigning, 6×5 minutter med 1 min pause mellom dragene på mellom 9-11 km/h.

Lykke til – kanskje du vil prøve sykkel? Jeg utfordrer deg!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer