UKAS FØRSTE LØPEØKT | intervaller

ENDELIG har jeg kommet meg på mølla igjen etter å ha hatt vondt i hælene i flere uker. Det har gjort godt å sykle, hvile og rett og slett tatt det med ro, men har jeg tid til det? Ikke i det hele tatt!!! Med halvmaraton om to få uker er jeg veldig spent, nervøs og glad på en gang. Vet jo ikke helt hva jeg går til, men fullføre skal jeg!

Dagen i går gikk unna med møtevirksomhet, jobb og innspilling av podcast. For de av dere som er ivrige lyttere til Hverdagspodden må jeg beklage så mye for at ukas episode ikke kommer ut før i dag! Men nå er den snart på lufta og du kan finne den litt senere i dag inne på iTunes. Det skal ikke bli for vane å spille inn for sent, men helgen var busy med både Toughest og Convention så beklager det.

Denne økten gjorde jeg for ca. en måned siden. Da hadde jeg høyere puls, og måtte så vidt opp i sone 4 på slutten. Lavere puls på samme fart,varighet og stigning i går betyr bedre form! Takk for positiv tilbakemelding løpecoach!

Ukas intervaller på mølle

Måtte virkelig manne meg opp for å løpe i går, for etter at klokka løp litt fra meg nærmet det seg middagstid før jeg fikk rumpa opp fra sofa´n. Gutta hadde blitt med kompiser hjem så det var egentlig ingen unnskylding, og ettersom løpetreneren min kom med forslag på ny økt var det bare å sette i gang! Klar? For her kommer ukas første intervall:

Oppvarming

Start med rolig gange/rask gange så lett jogg på 2% stigning 5-6-7 km/h i 10-15 minutter. Litt avhengig av hvor mye du liker å varme opp.

Hoveddel

Intervallene er 7×6 minutter, det vil si 6 minutter med løp 7 ganger på 2% stigning og 9,5 km/h. Her lå jeg i sone 3 hele løpeturen og svettet som en gris. 2 minutter aktiv hvile mellom dragene. Totalt 54 minutter + oppvarming + avslutning.

Avslutning

Gå rolig i 5-10 minutter om du har krefter og tid til det. Og for all del, ikke glem den svette selfien du må huske å ta for deretter å poste i løpegruppen min! Den heter TRENINGSFRUE LØPEGRUPPE på FB. Gratis og du er velkommen!
Disse intervallene kan du også gjøre i skogen om du heller vil det!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer