45/15 INTERVALLER MED JØRGEN


Når Jørgen kommer opp på fjellet blir det andre boller, for etter å ha kost meg med vin og øl hver kveld siden fredag mente han det var på tide å få litt fart i de beina mine igjen. Har ikke løpt så mye siden halvmaraton var over, men nå er jeg i gang igjen. VM i Canada er ikke langt unna, og jeg gleder meg til å fullføre årets siste milepæl.
Det er høstferie og jeg storkoser meg med å sove lenge i en seng full av dyner og puter hvor jeg omtrent drukner. Jørgen ler av meg, for når han våkner klarer han nesten ikke finne meg. Kaffelukta river godt i nesa om morgenen, og film nummer 4 av Harry Potter ruller på tv skjermen. Gutta og jeg har startet å se Harry Potter, og herregud som vi koser oss. Skjønner ikke hvorfor jeg ikke har sett den serien før, kjempe spennende for store og små.

Ukens intervaller, 45/15 sek

Denne gangen skulle Jørgen bestemme intervallene, men etter å ha hørt hva farten var måtte jeg justere den ned til et mer menneskelig nivå. Jeg forstår virkelig ikke hva denne mannen er laget av, for han har noen virkelig saftig drag på mølla. Hvem klarer å løpe 20 km/h i 45 sekunder? 4 ganger?? Hallo? Jeg hadde garantert falt av og blitt kastet i veggen.

Oppvarming

Startet med å gå i 5 minutter på 2 % stigning og 5 km/h. Deretter løp jeg de neste 5 minuttene på 2 % stigning og en fart på 8 km/h.

Hoveddel

Intervallene er en 45/15 sekunder med totalt 16 drag:
4 x 45/15 sek på 2 % stigning og 12 km/h
1 min aktiv pause med lett jogg 60 sek
4 x 45/15 sek på 2 % stigning og 14 km/h
1 min aktiv pause med lett jogg 60 sek
4 x 45/15 sek på 2 % stigning og 15 km/h
1 min aktiv pause med lett jogg 60 sek
4 x 45/15 sek på 2 % stigning og 16 km/h
1 min aktiv pause med lett jogg 60 sek
Slik gjør du:
Start med å løpe i 45 sekunder på 12 km/h og med en stigning på 2 %. Deretter har du 15 sekunders hvile før nytt drag. Dette gjør du 4 ganger før du tar et minutts pause. Deretter fortsetter du på de 4 neste dragene med en hastighet på 14 km/h. Det er ingen fasit og ingen grunn til å henge med hodet om denne ser altfor vanskelig eller lett ut. Kjør ditt eget tempo og kjør på!!!

Har du lyst å teste Jørgen sin har du den her:
4 x 45/15 sek på 2 % stigning og 14 km/h
1 min aktiv pause med lett jogg 60 sek
4 x 45/15 sek på 2 % stigning og 16 km/h
1 min aktiv pause med lett jogg 60 sek
4 x 45/15 sek på 2 % stigning og 18 km/h
1 min aktiv pause med lett jogg 60 sek
4 x 45/15 sek på 2 % stigning og 20 km/h
1 min aktiv pause med lett jogg 60 sek

Avslutning

Lett jogg de neste 5 minuttene på 2% stigning og 7 km/h. Rolig gange de siste 5 minuttene.
Svett og god, men følte faktisk jeg hadde mer å gå på. Jeg spurtet de siste 15 sekundene på 20 km/h bare for å vise Jørgen at jeg fikset det. Det var så vidt for det føltes ut som jeg ikke hadde noen som helst kontroll på beina mine.

Lykke til og kick ass alle sammen! Lag deg en positiv dag!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer