SUNN LUNSJ PÅ FARTEN | enklere blir det ikke!

Det skal være enkelt å lage mat, leve sunt og spise seg mett, så mine oppskrifter er heller ikke så avanserte. Men til gjengjeld smaker de godt, tar kort tid på kjøkkenet og det meste har du kanskje i heimen fra før. Dagens lunsj kan også kalles middag, men denne har jeg i hvert fall fått dilla på de siste dagene! Oppskrift finner du under!

Dagens rett kan du enten lage som en lunsj på jobben, på reise eller hjemme, og det tar deg ikke lang tid å lage dette sammen til et aldri så lite festmåltid. Funker også til middag i en kanskje litt større porsjon og mer grønnsaker. Det jeg pleier å gjøre er å bruke 1 stor søtpotet og litt ekstra kalkun slik at jeg kan lage meg 2-3 matbokser jeg kan ha f.eks til ukens 3 første dager. Enkelt og greit og varme, og puter du i et par spiseskjeer med kesam smaker det ekstra godt sammen med søtpotetmosen.

Oppskrift på søtpotetmos og krydret kalkun

 • 1 søtpotet
 • 1 ss smør
 • salt & pepper
 • 4-5 ss varm melk
 • kalkunskiver/strimler
 • brokkoli eller andre grønnsaker
 • masse godt krydder
Slik gjør du:

Skrell søtpoteten og kutt den opp i passe små biter. Kok opp vann og tilsett søtpotet. Senk varmen til middels og la det småkoke til søtpoteten er mør. Bare pass på at den ikke blir kokt ihjel, for selv synes jeg det er best når mosen blir med noen klumper. Kutt kalkunen i strimler om du har kjøpt filet eller større biter. Krydre godt med paprikakrydder, grillkrydder, salt, sitronpepper og det du måtte finne før du steker kjøttet i pannen. Sett vann og litt salt til oppkok og sørg for at grønnsakene blir sånn passe harde i konsistensen.
Når søtpoteten er mør heller du av vannet, legger poteten i en bolle og tilsetter smør, melk, salt og pepper. Bruk så en stavmikser og bland det hele sammen. Lag 2-3  porsjoner og legg det i matbokser slik at du har en deilig lunsj/middag de neste dagene!

Ha en super dag!

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer