NYTT TRENINGSPROGRAM | dag 1


YES, endelig kan jeg si at jeg er i gang med styrketreningen igjen, for etter 4-5 mnd med tørke var det godt å kjenne både stølheten, pumpen og frontbøyen igjen. Jeg blir så utrolig glad, og energien kommer snikende! I dag gledet jeg meg så til trening at jeg omtrent danset inn døra med Pink på øret!
Da var det endelig tid til styrketrening igjen, og jeg er så glad for å kunne kjøre både frontbøy og markløft. Løpingen har tatt mye fokus det siste halve året, og selv om jeg fortsetter å løpe blir det også nå litt mer fokus på styrke. Jeg er litt sånn JA TAKK til begge deler, men jeg har også forstått at jeg ikke kan få i pose og sekk hele tiden. Tiden må prioriteres, og det å trene både styrke og løping tar tid! For ikke å snakke om dette med fokusområder og hva man må prioritere. Jeg klarer ikke alltid tunge løft for så å løpe en hard intervall, eller i omvendt rekkefølge, men jeg tenker at jeg kan være litt god på begge deler.

Å komme over de første ukene

Jeg visste det ville være tøft å komme i gang med å løfte, men jeg er også veldig overrasket over hvor fort jeg har kommet inn i det igjen. Styrken er selvsagt noe redusert, men i løpet av de to siste ukene har progresjonen vært mye bedre enn forventet. Jeg er ikke så «svak» som jeg kanskje trodde, og selv om jeg løfter mindre er jeg ikke så langt unna der jeg var.
Jeg har vært mer støl enn jeg noen gang har vært, og det har vært tungt å gå trapper, sette seg på do og komme seg ut av bilen. Smiler bare ved tanken, for det å være støl ser jeg bare på som en positiv ting. Det betyr bare at jeg har tatt i og at kroppen har fått seg et aldri så lite sjokk. Er det noen av dere som trener frontbøy? Det er en utrolig fin øvelse jeg har hatt som favoritt siden første gang jeg testet den ut, og for meg som er så lang passer den ypperlig i forhold til at jeg får enn mer rett rygg enn hva jeg gjør på en knebøy.

Frontbøy og knebøy

Du setter deg ned i en knebøy på begge øvelsene, men på frontbøy har du stangen plassert foran mens du under en vanlig knebøy har stangen bak. Du er mer oppreist i overkroppen under en frontbøy noe som passer meg veldig bra siden jeg har så lange lårben. Øvelsen tar mer på fremside lår enn en knebøy hvor kanskje bakside lår og rumpe får kjørt seg noe mer. Ellers er frontbøy en krevende øvelse med tanke på mobilitet i både ankler og skuldre, men til gjengjeld belaster den ryggen mindre siden du har stangen foran. Når du kjører denne øvelsen alene er det også enklere å tippe stangen fremfor deg om du ikke klarer løftet enn ved en vanlig knebøy hvor stangen er bak.
Alt i alt en øvelse jeg virkelig liker, og min pers er på 60 kg. En lang vei å gå, men jeg skal komme dit igjen!

Nytt treningsprogram

Frontbøy – en fin rumpe og lår øvelse jeg liker godt!

Hip thrust i Booty Builder maskinen – helt super for bakside lår og rumpe!

Pullups er en øvelse jeg trenger når jeg løper hinderløp og persen er 12 reps. nå ligger jeg på 7-8 men jeg kommer sterkere tilbake. En utrolig fin øvelse for rygg, men start gjerne med strikk om du synes det blir vanskelig med egen kroppsvekt.

Nytt treningsprogram | DAG 1

 • A1 Frontbøy 
 • A2 Chins (pull-ups)
 • B1 Rumensk markløft
 • B2 Push-up med ekstra vekt
 • C1 Enarms roing med hantel
 • C2 Monsterwalk med strikk
 • D mage / Farmers walk

Programmet er skrevet av Benjamin og jeg har bevisst ikke skrevet ned antall reps og sett. Vi er så ulike og med ulike mål så jeg ønsker egentlig bare å inspirere til litt nye øvelser for dere. Er det noen av øvelsene dere synes er vanskelige eller som dere ikke har gjort før kan det være greit å sjekke dette med en PT slik at dere får vist øvelsene. Det er i hvert fall et program jeg liker godt selv, og jeg skal lage videosnutter til dere med de ulike øvelsene i tiden fremover. Må bare finne et sted hvor det er bra for filming…hehe. Ellers kan du søke på Youtube for å se de ulike øvelsene der!

Lag deg en super dag!

Camilla

Om du synes jeg fortjener en stemme på Vixen Blog Awards 2017 blir jeg så glad om du stemmer på meg her. Du kan stemme helt frem til 16 november.

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer