MIDDAG FOR 3 DAGER | oppskrifter


Det er mandag og hvem synes ikke det er vanskelig å finne opp kruttet til middag hver dag? Her har du tre av mine favoritter, og jeg håper noen faller i smak!

Oppskrift på makaronigrateng med hjemmelaget kjøttsaus

Kjøttsaus
 • 600-800g karbonadedeig
 • 100g bacon
 • 1 løk
 • 2 fedd hvitløk
 • 2 gulrøtter
 • Oregano krydder
 • 2 bokser hermetiserte tomater med basilikum
 • 4 dl kjøttkraft (kjøttbuljong)
 • Olivenolje/smør til steking
 • Salt & pepper
 • Sukker
 • Fersk basilikum
Makaronistuing
 • 250g makaroni
 • 50-60g smør
 • 60g hvetemel
 • 6dl melk
 • 200g revet ost
 • 50g parmesan revet ost
 • Salt og pepper
Gjør følgende:
 Start med å kutte bacon i biter og hakk både løk og hvitløk i biter. Skjær så gulrøttene i små terninger og start med å frese baconet i en panne med litt olivenolje/smør. Deretter tilsetter du løk, hvitløk og oregano til dette blir mykt og gyldent. (Ikke stek løken for mye slik at den blir brun) Tilsett så gulrøtter og oregano. Så skal du frese dette i ca 8-10 minutter.
Ta ut grønnsakene og stek kjøttet i pannen. Tilsett så grønnsakene, tomatene, kjøttkraften, salt og pepper og gi blandingen et oppkok. La deretter alt småkoke under lokk en times tid, eventuelt 1,5-2 timer. Da blir den bare enda bedre. Smak kjøttsausen til med salt og pepper og rør inn fersk basilikum som du har kuttet opp i greie stykker.
Kok opp makaroni. Deretter starter du å lage hvit saus ved å smelte smøret i en kasserolle og tilsette melet. Visp godt så det ikke blir noen klumper i den og tilsett melken gradvis mens du underveis gir den et oppkok. La den hvite sausen småkoke i 5-10 minutter før du tilsetter både salt, pepper, revet muskatnøtt og halvparten av osten. Rør godt slik at osten blir jevnt fordelt og legg deretter oppi makaronien før du begynner å helle over i formen.
Smør en ildfast form med litt smør og hell over kjøttsausen i bunn. Alt sammen! Deretter heller du over ostesausen med makaronien og topper herligheten med revet ost (det holder med resten av det du har igjen av både revet ost og parmesan) Gjerne krydre toppen med litt tørket oregano før du slenger den inn i 215-220 grader i ca 20 minutter. Rista kan settes midt i ovnen, men pass på at det ikke er så fult at det renner over i ovnen.

Laksemiddag med asparges og bacon

Du trenger:
 • 1,5 kg poteter
 • 1 rødløk
 • 1/2 paprika
 • fersk sopp
 • 2 ss olivenolje
 • salt & pepper
 • sitronpepper
 • sweet chilisaus
 • gurkemeie
 • sitron
 • laks à 150 g per person
 • 1 pk fersk asparges
 • 1 pk bacon
 • 1/2 boks kesam
 • grov sennep
Slik gjør du:

Kutt opp 1,5 kg poteter i terninger. Deretter kutter du opp rødløk, paprika og fersk sopp. Bland dette sammen med potetene, tilsett 2 ss olivenolje, salt, pepper og gurkemeie. Dette skal legges i form/stekebrett i ovnen på 200 grader i ca 60 minutter.
Stek deretter laksen med sitronpepper, presset sitron, salt og sweet chilisaus. Stek bacon og strø over fisken. Asparges kutter jeg opp når det er igjen 5 minutter av potetenes koketid.

Sennepsdressing

Bruk en 1/2 boks kesam (evt. mager kesam) og blad dette med grov sennep. Jeg brukte mellom 2-3 ts sennep, men bland etter eget ønske. Tilsett saften av en 1/2 sitron og tilsett ca 1 ts sitronpepper.


Stekt ris med kjøtt og tomatsaus

Oppskrift
 • 1 pk karbonadedeig
 • 1 pose ris (brukte ris & quinoa fra Uncle ben`s)
 • 1/2 pose frossen brokkoli
 • 1 boks mais
 • 1 boks ananas
 • 1/2 pose tacokrydder
 • 1/2 boks dolmio kjøttsaus
 • Salt og kvernet pepper
 • Olje til steking
Slik gjør du

Start med å sette på risen. Stek karbonadedeigen i litt olje samtidig som du krydrer med litt salt og pepper. Tilsett tacokrydder og la det blandes godt. Deretter tilsetter du mais, brokkoli, og dolmio kjøttsaus før du lar dette bli godt og varmt. Ananas serverer jeg ved siden av. Kan serveres med en god salat, ananas, hvitløksbaguetter eller rundstykker. Barnevennlig, raskt og godt!

Lag den en super dag!

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer