FROKOSTRUNDSTYKKER | med havregryn og spelt


Nå er det lenge siden jeg har kommet med noen oppskrifter til dere, og jeg må si at jeg har savnet å bake. Lage middag er veldig moro det også, men for meg er det nesten litt terapi å bake. I tillegg er bakst noe av det beste jeg vet, enten det er boller, rundstykker eller annen gjærbakst. Her kommer en enkel oppskrift på saftige frokostrundstykker.

Oppskrift på frokostrundstykker med spelt og havregryn

Oppskriften gir ca 12-14 rundstykker
 • 350 g siktet speltmel
 • 100 g havregryn, lettkokte
 • 20 g tørrgjær
 • 1/2 ts salt
 • 2 ts sukker
 • 4 dl melk
 • 1 egg
 • 2 ss rapsolje
 • 1 dl sammalt hvete, grovt
Slik gjør du:

Bland tørrgjæren i melet før du rører det tørre sammen med melken som er varmet opp til 37 grader. Tilsett rapsolje og salt og rør inn havregryn, sukker og egg. Bruk noen minutter med kjøkkenmaskinen for å elte deigen godt sammen, eventuelt kan du fint gjøre dette for hånd. Spar gjerne litt av melet til slutt for å se hvor mye du trenger. Det er ikke nødvendig å bruke alt om deigen blir bra. Ellers kan det hende du trenger å bruke litt mer mel om deigen skulle bli klissete. Tilsett gjerne litt solsikkekjerner, linfrø eller gresskarkjerner om du ønsker rundstykkene enda mer næringsrike.
Dekk bollen med plast og la de heve i ca 30-40 minutter, til dobbelt størrelse. Bak ut ca 12-14 rundstykker og trill de runde før du legger de på et stekebrett eller i en form. Du kan også eventuelt legge de tett i tett sammen på brettet for å få de til å henge litt sammen. Bruk bakepapir under og dekk de til med plast for å la de heve i ca 30 minutter på kjøkkenbenken.
Stekes på 220 grader, midt i ovnen i ca 10-13 minutter, avhengig av ovn. Pensle de gjerne med vann før steking og strø over havregryn.

Lykke til!

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer