FØRSTE INTERVALLEN DENNE UKEN | svettefest


Jeg er alltid glad etter en treningsøkt, og denne uken har jo vært over all forventing. Med tre styrkeøkter og en intervall så langt må jeg si meg veldig fornøyd. Her har du ukas første intervall, og den andre kommer i morgen så bare å glede seg!
Jeg var litt usikker på farten på denne så jeg måtte prøve meg litt frem. Hadde glemt pulsklokka mi, men hadde pulsbelte så en viss formening om pulsen fikk jeg jo fra mølla. Fikk beskjed om å ligge i sone 3 og jeg tror jeg kom rett over og inn i sone 4 på de to siste dragene.

Ukas første intervall | 5, 6,7,6,5 ,minutters drag

Oppvarming

Still inn mølla på 2% stigning og gå/løp rolig de første 10-15 minuttene. Gjerne ta i litt på slutten så du får litt fart i bena. Pass på å finne treningsmusikk eller podcast på øret og gjør deg klar! Ta gjerne en slurk vann også før start.

Hoveddel

2% stigning, 10 km/h og følgende drag:
5,6,7,6,5 minutter med 1 minutt pause. Jeg kjørte da 1 minutt hvor jeg stod helt stille før jeg hoppet på igjen.

Slik gjør du:

Etter oppvarmingen løper du 5 minutter på 2% stigning og med en fart på f.eks 10 km/h. Deretter hopper du av mølla og tar en 1 minutters pause før du løper på samme fart i 6 minutter. Deretter tar du 1 minutts pause før du løper 7 minutter. Det er et fryktelig langt drag, men når du er ferdig med denne går det jo bare nedover igjen. Veldig motiverende og du er snart i mål. Fortsett med 6 og 5 minutter før du tar nedtrappingen. En relativt grei økt, men jeg ble både sliten og svett. Husk at mye sitter mellom øra!
Min puls så slik ut:

  1. drag på 5 minutter 144/145
  2. drag på 6 minutter 155/156
  3. drag på 7 minutter 164/165
  4. drag på 6 minutter 166/167
  5. drag på 5 minutter 169/170

Mye sitter i hodet folkens. Tror du at du IKKE klarer intervallene så skal det mye til for å fullføre. Finn musikk eller noe form for motivasjon som gjør at du finner krefter til å druse på!

Avslutning

Still mølla på 3-4-5 km/h og jogg deg rolig ned så lenge du gidder. Jeg klarer vel å holde ut i ca 5 minutter før jeg er ferdig.
Er du glad i å løpe må du gjerne følge løpegruppen min på Facebook. Den er gratis og heter Treningsfrue Løpegruppe.

Følg meg gjerne på Facebook her og YouTube her.

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer