HVERDAGSBRØD MED HAVREGRYN

Jeg har bakt brød og dette ble slukt ned på høykant av både store og små. Tror eldstemann kastet i seg et halvt brød før sengetid og i følge han var dette det beste jeg noen gang hadde bakt. Oppskrift kommer her.

Hverdagsbrød | med havregryn

ca 3 brød (2 store og et litt mindre)

  ca 8 dl sammalt hvete, grovt
  3 dl havregryn, lettkokte
  5 dl siktet hvetemel
  2 dl sammalt rugmel, finmalt
1 dl linfrø
 2 gulrøtter
 1 ts salt
 1/2 pk fersk gjær, blå
 ca. 7,5-8 dl melk

Slik gjør du:

Miks sammen alt det tørre, inkludert gjæren (gjerne hold igjen noe av melet til slutten) og tilsett væsken og revet gulrot. La dette blandes i kjøkkenmaskinen på middels/lav hastighet i 8-10 minutter. Tilsett resten av melet om det trengs. Deigen skal være lett å jobbe med, og den skal bli fin og smidig i konsistensen. La den heve i 60 minutter under plast. Strø mel på bordet og rull ut 3 pølser. Pensle formene med litt smør, strø mel i og legg delene i hver sin form til heving på nytt. La de heve mellom 60-90 minutter før du pensler de med vann og strør havregryn over. Stekes på rillen under midten på 220 grader, over/under varme, 25-30 minutter. Avkjøl på sist og nyt!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer