Jeg har som mål og lage en vegetarmiddag i uken, og selv om Jørgen ikke er sånn kjempe happy for akkurat det sørger jeg for å lage de middagene når han er på jobb. Denne kremet blomkålsuppen tar deg kort tid å lage, og med noe brød ved siden av slo den an ved middagsbordet. JA til flere enkle oppskrifter!
Oppskrift på kremet blomkålsuppe
✘ 1 stk blomkål
✘ 3/4 finhakket løk, gul
✘ 8 dl grønnsakskraft
✘ 1/2 ts salt
✘ 1/4 ts sort pepper
✘ 2,5 dl melk
✘ ca. 1 ss crème freshe
✘ 1/4 purre, grovhakket (valgfritt)
✘ persille
✘ brød å servere ved siden av
Slik gjør du:
Vask blomkål og kutt den opp i passe store biter. Finhakk løken (jeg brukte en blender som lager små fine biter) og legg på benken mens du starter å varme opp melk og kyllingkraft. Tilsette blomkål og løk og la det småputre til blomkålen er passe mør. Jeg lot den småkoke under lokk i ca 20 minutter.
Deretter puttet jeg suppen i en blender (se over) og kjørte den til den ble fin og tykk i konsistensen. Her tilsatte jeg også crème freshe og mikset den til alt var blandet.
Gi deretter suppen et oppkok og pass på at den blir kremete og fin i konsistensen. Om den ikke er det kan det hende du ikke har mikset den godt nok sammen i blenderen. (Du kan også bruke en stavmikser for å mikse suppen) Tilsett purreløk de siste 5 minuttene sammen med salt og pepper. Server med godt brød, persille og masse kjærlighet.
Ønsker du ikke kjøttfri måltid kan du steke opp bacon og strø over suppen!
Kanskje dagens middag?
Camilla♥