UKAS INTERVALLER ER KLARE | er du klar?

Det er fredag og hvem er klar for noen artige intervaller på mølla?? Denne likte jeg, og selv om 45 sekunder plutselig ble veldig lenge må jeg minne meg på at jeg vært utfor verre intervaller enn dette. Jeg må faktisk innrømme at jeg kunne klart denne på en høyere hastighet , men jeg feiget ut kun for å «safe». Helt greit det også tenker jeg.

Dagens økt likte jeg godt, og selv om jeg kjente jeg kunne dratt på mer på de siste dragene var det godt å kjenne at jeg klarte å løpe på 15 km/h. Jeg er nødt til å lære meg å psyke  meg opp når det kommer til hastighet, for jeg er jo livredd jeg skal tryne og falle av. Neste gang skal jeg klare denne på 16, kanskje 17 km/h i hvert fall på noen av dragene. Men jeg er fornøyd med egen innsats og svett ble jeg!

Det er viktig at du ikke presser deg etter evne her så føler du at dette ser tøft ut, eller er rett og slett for lett er det lov å endre hastigheten både opp og ned. 

Oppvarming

Løp rolig i 10-15 minutter før du er klar for selve økta. Jo flinkere jeg er til å varme opp jo bedre kjennes kroppen. Stigning på 2 % og hastighet 5-6-7-8 km/h i 10-15 minutter.

Hoveddel

Intervallene 4×4 | hvert drag er på 45/15 sek

4×4 minutter hvor et drag på 4 minutter består av 4x 45/15 sekunder. Totalt 4 minutter. Dette skal gjøres 4 ganger, altså 16 drag totalt.

Slik gjør du:

Dette er en 4×4 min intervall og det betyr at du skal løpe 4 drag hele 4 ganger. Altså 16 drag totalt med 2 minutters aktiv pause etter hvert fjerde drag. Det vil si følgende; Start med å løpe 45 sekunder før du tar 15 sekunder pause hvor du hopper av mølla. Deretter gjør du det samme 3 ganger til. Altså totalt 4 x(45/15 sek). Dette var det første draget og du kan nå ta 2 minutters aktiv hvile før du begynner på drag nummer 2. Du skal gjøre dette totalt 4 ganger! Got it?

Hastighet kjørte jeg følgende:

 4 x (45/15) – 14 km/h
 4 x (45/15) – 15 km/h
 4 x (45/15) – 14 km/h
 4 x (45/15) – 15 km/h

Avslutning

Avslutt med 10 minutters rolig jogg/rask gange før du er ferdig.

Bli gjerne med i løpegruppen min på Facebook (gratis). Den heter Treningsfrue Løpegruppe.

Camilla♥

Følg meg gjerne på Facebook her og YouTube her.

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer