DAGENS MIDDAG | spaghetti bolognese


Dagens middag har jeg laget utallig mange ganger og dette er en slager hver gang. Spaghetti bolognese slår aldri feil og den er super enkel å lage. Nå er det straks juleavslutning men middagen er i hvert fall slukt ned på høykant før alt av boller og brus!
Spaghetti bolognese
(4 personer)

Kjøttsausen

 1 løk
 2 fedd hvitløk
 2 gulrøtter
 2 ss olivenolje
 400 g karbonadedeig
 2 stilker selleri
 1 boks hermetiske tomater, knuste
✘ 2 dl vann
 2 ss tomatpuré
 1 ts tørket oregano
 1 ts tørket timian
 1 salt
 nykvernet pepper
 1 pakke spaghetti / evt 2 pk grønnsakspasta
 1 ts salt
 fersk parmesan til servering
 oregano på toppen

Slik gjør du:

Finhakk løken, hvitløkfeddene og stangselleriet og ha det i en stekepanne med høye kanten sammen med olivenoljen. La det surre på litt under medium varme i 4–5 minutter. Skru opp varmen, ha i kjøttdeigen og brun den. I mellomtiden skreller du gulrøttene og skjærer dem i små terninger. Ha både dem, bokstomatene, vannet, tomatpureen og krydderet i stekepannen og kok opp. La det småkoke i 10–15 minutter. Blir kjøttsausen for tykk, sper du den ut med litt vann. Kok opp rikelig med vann i en kjele og ha i salt. Når vannet fosskoker, har du i den pastaen. Kok pastaen og hell den over i et dørslag og la vannet renne av. Fordel pastaen på et serveringsfat og hell kjøttsausen over. Riv litt parmesan på toppen. Pynt med litt oregano.

Voila!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer