ELTEFRITT BRØD MED EPLE

Det er søndag og det betyr bare en ting; nemlig bake4dag! Denne gangen vil jeg dele en fantastisk oppskrift på el.tefritt brød med eple. Saftig og godt,sprø skorpe og ikke et eneste kna-tak av deigen. Den gjør seg nemlig helt selv.

Jeg elsker eltefritt brød, og dette er brødet som gjør seg selv over natten. Du rører bare sammen deigen på kvelden, lar den stå på kjøkkenbenken i 12-15 timer før du setter det til steking.

Oppskrift | eltefritt brød med eple

1 brød

✘ 2 epler
✘ 400 g hvetemel
✘ 80 g havrekli
✘ 1 ts salt
✘ 1/3 ts tørrgjær
✘ 3 dl romtemperert vann

Slik gjør du:

Start med å blande alt det tørre i en bakebolle og rør godt med en slikkepott. Deretter skreller du eplene og bruker et rivjern for å raspe det opp. (Jeg brukte den fineste siden av rivjernet) Tilsett væsken og rør det godt sammen med en sleiv. Dekk så bollen med plast og la den stå på kjøkkenbenken i 12-15 timer.
Deretter drysser du godt med hvetemel på kjøkkenbenken og legger deigen over. Ta så tak i hjørnene og brett de innover mot midten. Rull så brødet rundt med endene ned og legg det til heving på en stekeplate med bakepapir. La det etterheve i rundt 1-1,5 time. (Jeg snudde bakebollen opp ned og la den over deigen som lå på bakepapiret for at den ikke skulle bli tørr.)
Sett stekeovnen på 250 grader og sett en jerngryte som tåler denne varmen inn i ovnen. La den stå der til deigen har hevet ferdig og du er klar for å steke brødet. Ta gryta ut av ovnen og legg brødet oppi den varme gryta. På med lokk og inn i ovnen i 30 minutter før du tar av lokket og lar det steke i 15-20 minutter til. Brødet fester seg ikke til gryta så det får du enkelt ut. Legg på rist, avkjøl og server. Dette er noe av det beste jeg har laget av brød; an befales.

Camilla

 

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer