SAFTIGE LUSSEKATTER

 

Litt sent ute, men siden baksten ikke gjør seg ikke selv ble det lussekatter som jeg skal servere barna til håndballkampen senere i dag. Oppskriften er hentet fra Det søte liv, og nå hadde jeg lyst å prøve noe annet enn den samme bolleoppskriften dere har sett hundre ganger før. 
Det var ikke mer enn lussekatter som skulle til for at jeg fikk litt julestemning, og dette skal bli godt å spise til håndballkampen senere i dag! Gutta har vært med og bakt i dag, og det er gøy å se hvor kreative og flinke de er. Jeg har også blitt bedre til å la de holde på, ikke styre så mye og la de utfolde sine kunsteriske emner. Tror det ble en bæsj, et vikingskip og en snegle,…gutter er gutter
Nå skal jeg være ærlig med dere og ikke si at jeg har brukt safran for det har jeg ikke fått tak i. I istedenfor slang jeg oppi litt gurkemeie for at de skulle få litt mer farge enn vanlig boller. Oppskriften kommer under så gjør deg klar! ble en utrolig digg deig å jobbe med; anbefales!
DSC03471

Oppskrift på lussekatter

ca 25 stk
Ingredienser

0,5 l helmelk
150 g smør
150 g melis
1/2 ts gurkemeie, (1/2 g safran)
3/4 pk fersk gjær, rød
ca. 750 dl hvetemel (juster etter behov)
rosiner

Til pensling

egg

Slik gjør du:

Kok opp melk, melis og smør og sett kasserollen til side. Visp inn gurkemeie/safran og la den stå til avkjøling. La den bli 37 grader (kroppstemperatur) før du visper inn gjær. La kjøkkenmaskinen blande inn melet og elt deigen til du får en fin og jevn deig. Ca. 5-7 minutter på rolig/middels hastighet. Istedenfor å heve deigen rullet vi de ut med det samme, satt inn rosiner og la et handkle over for heving. Pensle de så med egg før du setter de i ovnen på 220 grader, over/under varme i ca 7-10 minutter avhengig av ovn. Avkjøles på rist og nytes i kveld. Eventuelt kan du fryse de og spare de til senere!

Camilla

 
 
 

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer