UKAS INTERVALLER | er du klar?


Jeg har faktisk løpt to intervaller denne uken, og selv om møllene er noen skrantekasser her på hotellet har jeg fått meg et par økter. Planen var å løpe ute, men jeg har vært for lat rett og slett. Ferie gjør meg nemlig lat, men så lenge det er en uke er vel det helt ok tenker jeg. Ukas intervaller kommer her!
Det er sikkert flere av dere som liker å løpe ute, og selv om jeg lager en del intervaller på mølla er det ingen grunn til ikke å ta de utendørs. Selv liker jeg å løpe de rolige langturene ute mens jeg løper intervaller inne på mølle. Det er vel en smakssak, men jeg liker å ha «kontroll» på både stigning, hastighet og målbarhet. Men her er vi forskjellige, og jeg tenker at du gjør det som du synes er best. OK?

Gran Canaria intervallene | som nesten tok knekken på meg

Oppvarming

Still mølla på 1,5 % stigning og gå raskt de første 5-10 minuttene. Deretter løper du deg god og varm de neste 5-10 minuttene. Du starter ganske så rett på så greit å være skikkelig god og varm i kroppen før du begynner.

Hoveddel

Jeg ble så inspirert fra ei fra løpegruppen min på Facebook (Treningsfrue Løpegruppe), men hadde ikke sjans til å løpe på den hastigheten hun hadde. Så jeg nedjusterte den. Du kan jo enten justere tempo opp eller ned akkurat som det passer deg!

  1. 45/15 x 10 drag på 14 km/h
  2. 30/30 x 10 drag på 16 km/h
  3. 15/15 x 10 drag på 17 km/h
  • 1 minutts pause mellom hvert 10 drag.
Slik gjør du:

Du starter med å løpe 45 sek på for deretter å hoppe av mølla å hvile i 15 sek. Dette gjør du 10 ganger før du tar 1 minutts pause. Deretter kaster du deg uti 10 nye drag med 30 sek på og 30 sek pause. Så 1 minutts pause før de siste 10 dragene på 15/15 sek. Hastigheten er kun satt som inspirasjon, og jeg tipper mange av dere må justere denne opp og ned for å finne det som passer deg. Still gjerne mølla på 1,5 – 2 % stigning da dette er mer skånsomt for knærne.

Avslutning

Gå deg rolig ned de neste 5 minuttene før du klapper deg selv på skuldra! Tipper svetten renner ganske så bra nå!

LYKKE til!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer