BRYTEBRØD | spelt og cottage cheese

DSC06686

Jeg har begynt å bake igjen etter ferien, og det er utrolig godt å ha både brød, rundstykker og andre ting klart i fryseren når krisen inntreffer. Det hender vi er tomt for brød til kvelds eller matpakker og i tillegg smaker det jo så himla godt også! Dette brødet er kjempe godt!

DSC06714DSC06713

Oppskrift på brytebrød med spelt

 • 500g siktet speltmel
 • 250g sammalt speltmel, grovmalt
 • 1/2 boks cottage cheese
 • 2 ss naturell yoghurt
 • 25g blå fersk gjær (evt tørrgjær)
 • 1 dl byggryn (svellet i 12 timer)
 • 1 neve hasselnøtter
 • 1 neve mandler
 • 3 dl melk, lunken
 • 2,5 dl vann, lunken

DSC06684 DSC06686 DSC06699

Slik gjør du:

Ta 1 dl byggryn i kaldt vann og la det svelle til dagen etter. Deretter blander du byggryn sammen med resten av ingrediensene i en bolle. Husk å knuse mel og hasselnøtter til «mel» før du putter dette i bakebollen. La alt blandes godt sammen på medium hastighet i ca 10 minutter. Deretter setter du deigen til heving i ca 60 minutter.
Deigen skal være klissete, og når den har hevet ferdig heller du den over på et stekebrett med bakepapir. Gjør slikkepotten eller hender våte med kaldt vann da det er enklere å banke/jevne deigen ut på brettet. Deigen skal dekke hele brettet før du kutter den med en pizzaskjærer. La så deigen heve i nye 30 minutter under et handkle.
Etter at deigen har hevet skjærer du opp igjen de samme rutene før du setter de inn midt i ovnen på ca 215 grader i ca 9-12 minutter, avhengig av ovn. Pensle de gjerne med vann før du setter de inn i ovnen!

Camilla

Relaterte innlegg

0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer