2 GRUNNER TIL AT JEG TRENER MOBILITET

Uken har startet bra med et par treningsøkter, og i dag er jeg klar for første løpeøkt. Ettersom jeg ikke har løpt enda kommer dagens løpetur på bloggen fredag, og i mellomtiden skal jeg vise dere et par gode tøyeøvelser jeg gjorde tidligere i uken. Veldig godt for kroppen, og jeg vet hva jeg har å jobbe med for å si det sånn!

Jeg har startet å tøye igjen, og jeg prøver å få til både dynamisk og statisk mobilitet hver dag. Enten det er før frokost, før en treningsøkt eller på stuegulvet etter kveldsmaten. Det gjør utrolig godt for kroppen, og jeg trenger virkelig å fortsette å jobbe med både mobilitet og bevegelse.

 2 grunner til at jeg trener mobilitet
  • Bedre mobilitet kan gi deg bedre teknikk og utførelse av øvelser hvor mobilitet spiller en stor rolle. Knebøy er et godt eksempel på dette.
  • Jeg føler meg bedre når jeg føler at kroppen oppleves mykere og mer bevegelig. Man blir jo eldre og stivere om man ikke gjør noe med det. I tillegg bidrar ikke mye stillesittende arbeid det heller om du sitter mye på kontor.

Down dog

(en øvelse for overkropp og bakside)

Dette må være yoga verdens`mest kjente posisjon tror jeg, og den er virkelig helt super! Øvelsen holdt jeg i hele 4 minutter, og du kjenner den godt på skuldre, øvre del av rygg, hamstring (bakside lår) og legger. En utrolig tung men fin øvelse som virkelig røsker godt i leggene!

Hofteåpneren

(åpner godt opp i hoften, og du får strekt både rumpa og fremside lår på hvert av bena)

Stå som vist på bildet, eventuelt bruk en medisinball til å ha armene/albuene på om du ikke klarer å ha armene i bakken. Deretter skal kneet på den fremste foten presses ut til siden samtidig (om du klarer) som armen bøyes og beveges ned langs leggen og ned mot gulvet. Hold denne posisjonen i 2 minutter om du vil gjøre den statisk, eventuelt kan du gå opp igjen og repetere øvelsen 10 ganger før du bytter ben. Dette kalles dynamisk stretching, og her er du i konstant bevegelse hele tiden. Etter hvert som du gjør denne øvelsen vil du kjenne at albuen kommer lengre og lengre ned mot bakken. En fin øvelse for å bedre mobiliteten for hofta!

Saddle Eagle

(En fin øvelse som tøyer godt på bakside skulder)

Denne øvelsen er super for bakside skulder, og jeg holdt denne øvelsen i 2 minutter før jeg byttet arm. Fin øvelse!

Jeg holdt posisjonen i hver øvelse i ca 2-4 minutter før jeg byttet bein/arm, og det er dette som kalles statisk mobilitet/stretching. De av dere som har fulgt meg en stund vet at jeg har kjørt en del dynamisk, hvor du da ikke holder posisjonen stille i ytterstilling, men beveger deg frem og tilbake uten å stå stille. Dynamisk oppvarming bruker jeg som oppvarming før en styrkeøkt for å få kroppen skikkelig i gang!

Så konklusjon;

Statisk stretching/mobilitet

Her holdes posisjonen stille i ytterposisjon, og gjerne opp til flere minutter.

Dynamisk stretching/mobilitet

Her starter du i utgangsposisjonen for deretter å bevege deg rolig og kontrollert mot ytterstilling for så å gå tilbake til utgangsposisjonen igjen. Det skal ikke være overdrevent vondt og etter en stund vil du kunne kjenne at du blir mykere og mer bevegelig. Det er en god følelse!
 

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer